Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradonačelnik Đurić sa ministarkom pravde i predsednicom Pokrajinske Vlade obišao radove na novoj Palati pravde: Izmeštanje u novu zgradu očekuje se krajem godine (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs

Radove na novoj Palati Pravde u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu obišli su predsednica Vlade Vojvodine Maja Gojković, gradonačelnik Milan Đurić, ministarka pravde Maja Popović kao i delegacija Evropske Unije.

Foto: nsuzivo.rs

Ovom prilikom obratio se i gradonačelnik Đurić istakavši:

– Da bi pravosudni sistem funkcionisao potrebno je da ima neophodnu infrastrukturu za obavljanje delatnosti zbog čega smo i danas ovde. Zgrada koju trenutno koriste pravosudni organi projektovana je davne 1960. godine. Zahvalni smo donaciji od strane EU koja iznosi čak 13 miliona evra, koja je u okviru programa IPA obezbedila ova sredstva. Takođe, zahvalni smo i Ministarstvu pravde koje je u troškove opremanja zgrade najmodernijom opremom uložilo sredstva u visini od 1.800.000 evra – istakao je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs

Ministarka pravde Maja Popović istakla je da će u novoj zgradi Palate pravde biti smeštena krivična odeljenja osnovnog i višeg suda, kao i osnovno više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a sve u cilju obezbeđivanja još boljih uslova za rad pravosudnim organima.

Foto: nsuzivo.rs

Predsednica pokrajinske Vlade, Maja Gojković istakla je da će do kraja godine započeti izmeštanje krivičnog i višeg suda kao i višeg javnog tužilaštva.

Foto: nsuzivo.rs

-Zaista je važno što Ministarstvo Republike Srbije zajedno sa Gradom Novim Sadom, a uz podršku pokrajinske Vlade stvara bolje uslove za rad sudske vlasti, a time smo pokazali da je sudska vlast jednako važna kao i ostale grane – zakonodavna i izvršna vlast.

Foto: nsuzivo.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
14.05.2024 19:30

Realno ne zna se jel gore sto je ovo gradonacelnik, ko je ministar pravde ili ovo precednik pokrajinske vlade, Vucice srbine Srbija je uz tebe, gde nalazis sve ove idiote majke ti?

Last edited 16 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
dako
15.05.2024 06:32

Fenomenalno mesto spremno za ekipu sa Detelinare, oni bi nekako mogli da preseku vrpcu otvaranja ali da budu obavezno odeveni na otvaranju u prslucima bajkerskim.

Povezane vesti