Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, položio je kamen temeljac na izgradnji nove zgrade dečijeg vrtića na Grbavici a koji će biti od javnog karaktera. Rok za završetak radova je decembar, a kada radovi budu završeni PU “Radosno detinjstvo” moći će da upiše 225 mališana

– Iako su radovi u toku već mesec dana na PU “Radosnog detinjstva”, danas smo na svečani način položili kamen temeljac. Po završetku ovog objekta, to će biti 77 ustanova po redu kojom upravlja PU “Radosno detinjstvo”. Obavešten sam i izuzetno mi je drago, što će radovi biti završeni 13. decembra ove godine. Za sada, radovi idu dobrom dinamikom. Grad je u budžetu obezbedio 298 miliona dinara za celokupan objekat- rekao je gradonačelnik i dodao:

– Objekat će biti ukupne veličine od 1.234 metra kvadratna. Takođe, biće opremnjen svim potrebnim sadržajima koji su potrebni deci. Dvorište će posedovati i urbani mobilijar. Sva stabla i zelenilo koje se nalazilo na ovoj teritoriji su sačuvana, a dva drveta su presađena na drugu lokaciju. Po završetku radova, dodatno će se ozeleniti i dvorište. Kao Grad se zalažemo da ukinemo listu čekanja koja traje već preko 40 godina. Biće obezbeđeno radno mesto za oko 25 novih ljudi, što je odlično.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ Ilustracija

Gradonačelnik je takođe rekao da je za ovu godinu planirano i završetak predškolske ustanove na Adicama čiji će kapacitet biti 250 dece.

– Nastavljamo da subvencionišemo, da vrtići budu potpuno besplatni za naše sugrađane. Za 17.360 mališana izdvajamo 750 miliona dinara. Takođe subvencionišemo i decu koja idu u privatne predškolske ustanove a tačnije 3.700 dece a izdvajamo sredstva od 380 miliona dinara. Trudićemo se idalje da osluškujemo šta građani žele, kako bi nastavili da razvijamo grad i da bude po meri svih Novosađana- izjavio je prvi čovek Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ Ilustracija

Za prizemlje je planirano po nacrtu da bude organizovan za zaposlene, dok će se na spratu objekta biti sobe za decu uzrasta od 3-7 godina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ Ilustracija

Na pitanje novinara, kako ste zadovoljni sa aplikacijom s obzirom da je investicija započeta glasanjem građana na platformi Tvoj Grad, gradonačelnik je odgovorio:

– Zadovoljan sam funkcionisanjem aplikacije. Gledamo da na sve načine promovišemo platformu, da bi se što više građana uključilo. Građani na svom terenu najbolje znaju šta im je najpotrebnije, najbitnije i najvažnije. Uputio bih apel svim sugrađanima da se uključe u aplikaciju, dostupna je tokom cele godine.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments