Претрага
Претрага
Close this search box.

GRADONAČELNIK ĐURIĆ URUČIO 25 KLJUČEVA STANARIMA: Ovo je veliki vid stambene podrške našim Novosađanima, želim im puno sreće u novim domovima (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Milan Đurić uručio je danas 25 ključeva stanarima koji su prema javnom pozivu za kupovinu stana u svojini grada Novog Sada danas prvi put kročili u svoje nove domove.

– Velika mi je čast da danas mogu sa svojim saradnicima da prisustvujem uručenju ključeva ljudima koji mogu po povlašćenim cenama da dobiju svoje stanove i time reše stambeno pitanje. U ovoj lameli 6 cena kvadrata biće 98.900 dinara sa PDV-om. Komisija formirana od strane grada odlučivala je o podnetim prijavama, kojih je bilo 292, a radi se o stanovima za dvočlane i tročlane porodice. Budući stanari će na 240 mesečnih rata moći da otkupljuju ove stanove, a nakon 5 godina od otplate stanove će moći da prodaju i verujem da je ovo jedan veliki vid stambene podrške našim Novosađanima. Želim ovim ljudima puno sreće i uspeha u novim stanovima – rekao je gradonačelnik Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je takođe istakao da Komisija grada Novog Sada pregleda prijave sa konkursa za lamelu broj 5, na koju je pristiglo 538 prijava, a deliće se takođe 25 stanova. Njihova cena po kvadratu biće 116.900 dinara. Đurić je dodao da se nada da će uskoro raspisati i javni poziv za lamelu broj 4 u kojoj će se graditi 74 nova stana.

Stanari zgrade u Ulici Somborska rampa broj 22 nisu mogli da sakriju svoje oduševljenje, a ekipa našeg portala pitala je jednu od sugrađanki koliki značaj ovo predstavlja za nju.

– Tročlana smo porodica i već tri decenije smo podstanari, stoga samo zaista veoma zahvalni Gradu Novom Sadu što nam je omogućio da posle toliko vremena dođemo do svog krova nad glavom. Naš stan ima 43 kvadratnih metara, a ovo je za nas veliki dan – rekla je stanarka.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.08.2023 18:35

Fun fackts: komunisti izgradili celo Naselje, Liman… Ovi prave senzaciju od 25 stanova, mada komunjare nisu bile dovoljno Srbi, mi smo Srbi, Kosovo je Srbija! Inace, znate cija clanska karta se mora imati da bi dobili ovaj stan, pogadjajte? 🙂

Last edited 10 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Informator
30.08.2023 23:27

Ako ce se vec tako deliti, onda zabranite da se isti izdaju… Svuda se nesto kao dele stanovi najugrozenijima, a isti ti prepustaju stanove drugima. Kako su onda najugrozeniji ako ne zive u tom stanu?

Gost
SNS Uzivo
31.08.2023 10:20
Odgovori  Informator

Ista je prica sa bezbednjacima…

Last edited 10 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Slađana
31.08.2023 15:51

Znase ko je dobio te stanove koji vec imaju pa sad hoceju jos veze vezice,stranacko opredeljeni …..

Povezane vesti

Претрага