Gradonačelnik Đurić za NS Uživo: Svim sugrađanima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – cilj je da osnažimo jedinstvo između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj

Foto; Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ekskluzivno je za NS Uživo čestitao današnji praznik svim građanima istakavši njegov značaj na istorijskom i društvenom nivou.

– Svim našim sugrađanima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojim obeležavamo i praznujemo 15. septembar širom Srbije i Republike Srpske. Ovim praznikom proslavljamo dan kojim obeležavamo sećanja na proboj Solunskog fronta sa ciljem da osnažimo jedinstvo između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj. Srećan praznik! – poručio je gradonačelnik.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je državni praznik koji se obeležava od 2020. godine. Praznik proslavlja dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta 1918. godine.

Početak proboja Solunskog fronta jedan je od ključnih datuma Prvog svetskog rata i veliki dan u nacionalnoj istoriji.  Iz ugla istorijske nauke, to je označilo i početak kraja Prvog svetskog rata.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
15.09.2023 18:57

Da ne forsirate ove vase bljuvotine nebi niko zivi znao da je praznik, mislili bi kako da kupe parizer, samo kazem… 🙂

Last edited 13 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti