Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradonačelnik Milan Đurić ugostio ambasadora Maroka u Gradskoj kući (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelenik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji Nj. E. Mohamed Amin Belhaž sastali su se u Gradskoj kući u Novom Sadu i tom prilikom razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji na bazi tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Maroka.

Sagovornici su se saglasili da postoji dobra osnova za proširenje saradnje i na lokalnom nivou, naglasivši oblasti poljoprivrede, kulture i turizma kao najizvesnije za buduća potencijalna polja kooperacije.

Foto: nsuzivo.rs

Pored toga, kao način za uspostavljanje novih veza na obostranu korist, posebno među privrednicima, gradonačelnik je naglasio da bi učešće Maroka na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu umnogome tome doprinelo, dok je ambasador uputio uzvratni poziv na poljoprivredni sajam koji se u aprilu održava u Maroku.

Razgovarajući o kulturnoj razmeni, ambasador Belhaž je pomenuo tendenciju da se ove godine organizuje Filmska nedelja Maroka u Novom Sadu, gde bi se Novosađani bliže upoznali sa marokanskom kinematografijom, a sagovornici su se tokom razgovora dotakli i teme u vezi sa nastavkom procesa ozvaničavanja prijateljskih odnosa između gradova Novog Sada i Meknesa.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti