Espresso

Komentarišući dešavanja oko donošenja planskih akata o budućem izgledu Ribarskog ostrva Šodroša i lokacije brodogradilišta, gradonačelnik Vučević izjavio je da su projekti trenutno u zastoju, jer se o planu još uvek nije izjasnilo predužeće “Vode Vojvodine”.

“Ako se ovako nastavi, nama će biti ugrožena izgradnja mostova na Dunavu, pošto ne možemo donositi projektno-tehničku dokumentaciju bez planskih dokumenata jer za to nam je isto potrebna saglasnost “Voda Vojvodine”, kao nadležnog preduzeća. Zašto ćute, morate pitati njih, a ja ponavljam da neću dozvoliti da iko ni ucenjuje ni usporava razvoj Novog Sada. A ja se kao gradonačelnik, i pre svega građanin ovog grada, zalažem za to da više nikada nemamo u gradu zarđala brodogradilišta koja su posledica pljačkaške privatizacije posle 2000. godine i da nemamo barake građevinskog preduzeća “Neimar” u stečaju preko puta Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”. To nije moja politika. Ja se borim da to nemamo u gradu i isto dozvoljavam da se neko zalaže da takve stvari ostanu u gradu.”

Govoreći o brodogradilištu, na kojem se ne radi već 15 godina, ali da se on zalaže da se taj prostor preuredi. Takođe, gradonačelnik je negirao i mogućnosti da će u priobalju biti ugrožena odbrana Novog Sada od poplava.

Sledeći koraci kod donošenja planova o uređenju novosadskog priobalja zavise i od urbanista, a Grad će postupiti po tim preporukama. Najavio je i da će se gradska uprava dopisom obratiti ministarstvu Zorane Mihajlović.

Autor: nsuzivo.rs

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments