Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradonačelnik najavio radove na garaži u Ulici Modene: Zatvara se 27. maja, a očekuje nas i jedna novina

Foto: vladacanon/itinari.com

U emisiji “Grad i mi” sinoć je gostovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i tom prilikom je govorio o odnosu sa Mađarskom, koja je ovogodišnji partner Muđunarodnog poljoprivrednog sajma, ambicijama u politici, kao i aktuelnim događajima u gradu.

-Drago mi je što je Srbija izabrala put u Evropsku uniju preko Budimpešte. Mislim da smo imala jednoj vekovnoj zabludi, da Srbija na Zapad ide preko Zagreba. Želim im sve najbolje, ali tu ima problema i trzavica, vrlo često nepotrebne. Verujem da je to dobra odluka. Pozivam sve na Poljoprivredni sajam, koji je od 21. do 27. maja. Svi kapaciteti u hotelima su nam popunjeni- izjavio je prvi čovek Novog Sada.

Gradonačelnik je odgovorio i na pitanje o insinuacijama da će biti premijer nove Vlade Srbije.

-Treći put prolazim kroz ovo. Jedni bi da mi vide leđa, drugi da ostane. Ja sam 1001 procenat koncentrisan na posao koji radim i veoma zadovoljan što sam potpredsednik najveće stranke u Srbiji. Nemam potrebe da hranim svoju sujetu, već imam mnogo ciljeva oko grada. Neće uskoro formiranje Skupštine, jer nas čeka ponavljanje izbora u nekim opštinama u junu- rekao je Vučević.

Foto: Aleksandar Vasilić

Što se tiče Kontinentala stižu dobre vesti

-Imamo najavu da će Nidek da otvara i treću fabriku u Novom Sadu. Nije još doneta odluka, jer sve zavisi od političke stabilnosti, cene energenata, procene ljudskog potencijala, svi faktori utiču. Što se tiče Kontinentala, koji je proglašen za najboljeg partnera FTN-a, stižu dobre vesti, jer se planira dalje intenziviranje investicija u Novi Sad- istakao je gradonačelnik.

-Kada ja govorim sa aspekta grada kažu mi da kukam. Rebalans će stvoriti gomilu otpora, jer smo proteklih godina u Novom Sadu navikli samo da dodajemo i pomažemo. I sada kada treba pristupati konzervativnije zbog svetskih okolnosti, onda se svi brzo naljute. Ulazimo svakako u teži period kao čovečanstvo, Evropa, Srbija i Novi Sad. Drugo mene brine, veliki broj sudskih sporova oko eksproprijacije. Mi razmišljamo da suspendujemo većinu urbanističkih planova, da ih stavimo van snage. Mislim da smo utuženi ukupno za 8 milijardi dinara. Grad je stabilan finansijski, odgovorno se vodi, ali da teže je, jer se osete posledice dve godine korone i rat u Ukrajini. I na rad JGSP “Novi Sad” utiče cena nafte, koja je sada 110 dolara a do pre nekoliko meseci je bila 40- rekao je Vučević i dodao da se cene u Toplani, najuspešnijem novosadskom preduzeću, drže. Ističe i da veruje da će grad bez panike izgurati sledeću zimu.

Foto: Grad Novi Sad

Sve instalacije će biti zamenjene, a sve bašte lokala imaće isti izgled

Vučević je najavio i radove na garaži u ulici Modene, koja će se zatvoriti 27. maja.

-Jedna molba je da svi budemo trpeljivi, jer nas očekuju radovi dve godine. Dobićemo po prvi put podzemnu garažu u samom centru. Zatvaramo u potpunosti taj deo, a imao sam razgovor sa zakupcima lokala i hvala im na razumevanju. Grad će istovremeno kako koncesionar završava radove na podzemnom delu kretati sa parternim uređenjem Ulice Modene, kao što smo radili Pozorišni trg. Arhitekta je dobio međunarodnu nagradu za projekat Pozorišnog trga, za koji su me napadali. Sve instalacije će biti zamenjene, a sve bašte lokala imaće isti izgled- naglasio je gradonačelnik.

Grad će kontrolisati radove na ovoj garaži, a da će radovi na Trgu republike biti odloženi. Vučević je naveo i da se ne odustaje od investicija, te da se ulazi u brzinu koja je održiva i čuva stabilnost grada.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Neoplantius
21.05.2022 09:33

U godini kad smo grad kulture počinje se sa kopanjem u centru?!

Povezane vesti

Претрага