Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradonačelnik Novog Sada na sastanku sa gradonačelnicima Beograda, Kragujevca i Niša – Vučević: Imamo zajedničke izazove i želimo da sarađujemo sa centralnom vlašću (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram
Radni sastanak gradonačelnika četiri najveća grada u Srbiji i njihovih saradnika održan je u Gradskoj kući u Nišu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i domaćin skupa gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, razgovarali su o važnim pitanjima funkcionisanja gradova.
Foto: Grad Novi Sad

Oni su podelili iskustva o delovanju u oblastima investicija, održivog razvoja, javnih finansija, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, urbanizma i međunarodne saradnje.

– Cilj naše saradnje jeste da unapredimo svoj rad kako bi građani osetili korist na lokalnom nivou. Nismo došli da se slikamo, nego da razmenom iskustava postignemo bolje funkcionisanje vitalnih sistema u našim gradovima. Imamo zajedničke izazove i želimo da sarađujemo sa centralnom vlašću, da imamo partnerski nastup ka Vladi Republike Srbije. Da svi budemo sinhronizovani i jedinstveni. Postoji dobra volja da jedni druge podržimo, a ponavljam, ključno je da zajedništvo dovede do boljeg života svih građana – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On se zahvalio domaćinu sastanka, gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski na inicijativi da okupi gradonačelnike velikih gradova i izrazio uverenje da takvi susreti doprinose opštem napretku.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Her Zika Pavlovic
12.09.2022 18:48

Prijo ovo sve moj do mojega 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by Her Zika Pavlovic

Povezane vesti