Gradonačelnik Novog Sada sastao se sa gradonačelnikom Tirane

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu Galerije Matice srpske u Novom Sadu razgovarao o saradnji dva grada.

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom gostu iz Albanije poželeo srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad koji je nadaleko prepoznat kao multietnička i multikulturalna sredina koja neguje odličnu saradnju sa svim pripadnicima nacionalnih manjina i poručio kako su upravo različitost kultura i tolerancija bogatstvo Novog Sada.

Gradonačelnik Erion Veliaj se zahvalio na dobrodošlici i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što sa saradnicima boravi u Srbiji i što ima priliku da kroz posetu Novom Sadu stekne bližu sliku o velikom uspehu grada koji se nedavno ovenčao sa dve titule, a to su Evropska prestonica kulture 2021. i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine.

Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju saradnje ova dva grada posebno na polju kulture. Dva gradonačelnika su se saglasila da je iskustvo Novog Sada od velikog značaja za kandidaturu Tirane za Evropsku prestonicu kulture.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ozbiljna
29/06/2018 20:47

Joj, gde smo mi od kulture!

Nikola
30/06/2018 14:48

Ogradite se od naprednjaka. Znamo da su vam oni gazde, ali ajde malo to nekako diskretnije radite.