Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradonačelnik Novog Sada ugostio Konstraktu – zajedno sa čelnikom Strumice i osnivačem Exit festivala najavili veliki muzički događaj u Severnoj Makedoniji

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas u Gradskoj kući Novog Sada odražana je konferencija za medije povodom održavanja drugog izdanja velikog Get EXITed događaja u Strumici zakazanog za 7. septembar

Pored gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, prisustvovali su, muzičarka Ana Đurić Konstrakta, osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević i čelnik opštine Strumice Kostadin Kostadinov.

Gradonačelnik Milan Đurić je izjavio da Exit radi decentralizaciju, spaja region kao što je publika nekad dolazila iz Severne Makedonije, sada imaju priliku da osete Exit u svom gradu.

– Ponosan sam na to što je EXIT ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija. Organizatorima festivala želim još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 poseta – rekao je prvi čovek Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradnočelnik se ovrnuo na bitnos Exit festivala kada je reč o broju turista u gradu.

– Mi smo prošle godine imali 550 hiljada turista, a 2012. godine 221 hiljadu – rekao je gradonačelnik i dodao da je od veliko značaja da maldi sarađuju i da se kreću, posebno kada je u pitanju turistički deo koji prelazi u privredni.

Osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević je naglasio da je Exit prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja.

– Veliko mi je zadovoljstvo da je Exit nakon svih zemalja, konačno došao u Severnu Makedoniju. Od prvog Exita, gosti iz Severne Makedonije su bili jedni od najbrojnijih – rekoa je Kovačević i dodao je prošlogodišnje izdanje prevazišlo sva očekivanja za vreme događaja nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice, a turisti su došli iz celog regiona.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je posebno nagalasio da ove godine sa ponosom najavljuje Anu Đurić kao gosta i dodao da je Exit nakon IT sektora, najveći izvoznik domaće kreativne industrije.

– Radujemo se što zaista promovišemo najbolje iz naše zemlje. Exit je, nakon IT sektora, najveći izvoznik kreativnih industrija iz Srbije, preko 100 ljudi radi za Exit tokom čitave godine, a taj broj se popne na 5-6 hiljada tokom samog Exit festivala – istakao je Kovačević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta istakla je da se raduje ako će i ona, uz pomoć Exita, uspeti da doprinese kulturološkom povezivanju.

– Mislim da je to već dovoljan učinak, a radujemo se naravno i makedonskoj publici, koja je stroga, ali znaju da prepoznaju – rekla je Konstrakta i objasnila da kod njih sve ne može da prođe, treba da učinimo napor da bismo ih pridobili.

Čelnik opštine Strumica, Kosta Kostadinov poručio je da im je zadovoljstvo da budu domaćini velikog događaja.


nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti