Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kompanija “Monarh DOO”, koja se bavi izradom korporativnih tekstilnih odevnih predmeta i opreme za ugostiteljske objekte, dobila je na konkursu Grada subvencije od 500.000 dinara za nabavku laserske mašine za vez.

Bespovratna sredstva su odobrena za 33 privredna subjekta, u rasponu od 200.000 do 500.000 dinara po privrednom subjektu, u zavisnosti od visine troškova i ulaganja iskazanih u prijavi.

-Ako mene pitate šta je prvi utisak, osim što cenim vredne ruke ovih divnih dama, jeste da se Miroslav vratio iz Australije da radi u svojoj zemlji, a raduje me činjenica koju je Miroslav podelio sa nama da mu se vraća biznis, da su krenule veće narudžbenice, što znači da se taj sektor privrede vraća na noge- rekao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Miroslav Krstanović, vlasnik “Monarh DOO”, izjavio je da je subvencija od 500.000 dinara,  za mašinu koja košta 3 miliona dinara, njima značajan iznos koji će im ubrzati neke procedure i proizvodnju.

-Ovo će na kraju rezultirati većom profitnom maržom i olakšaće nam mnoge stvari što se tiče proizvodnje. U zadnje vreme vidim da stvari idu na bolje, od prijave i odjave radnika, kao i upotrebnih dozvola za objekat, jer je to veliki iznos koji nam znači. Takođe, kurs je sada stabilan- naveo je Krstanović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivana Krsmanović, direktorka Regionalne razvojne agencije Bačka, istakla je da je ovo značajna pomoć za sektor malih i srednjih preduzeća i da će konkursa biti i dalje.

Konkurs za nabavku mašina i opreme ove godine će sprovesti Gradska uprava za privredu. Iznos sredstava za ovu namenu je uvećan sa 15 na 24 miliona dinara.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ahans
18/06/2021 21:47

Skidao radnicama plate,dobio pomoc od drzave i subvencije i taman je nakupio 3 miliona.Pametan covek

Gox
19/06/2021 19:57
Reply to  Ahans

Gde su tvoji radnici pametnjakovicu