Gradonačelnik u poseti Banja Luci

       

Strateškom planiranju gradske uprave Banja Luke na kojoj su predstavljeni planovi i projekti za 2019. godinu na poziv gradonačelnika Igora Radojičića prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević sa saradnicima.

Teme strateškog savetovanja odnose se na realizaciju velikih komunalnih infrastrkturnih projekata, finansiranje kapitalnih investicija, ali i na kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

“Treba razmeniti iskustva o realnim iskušenjima i izazovima sa kojima se suočavamo vodeći dva grada koja su itekako komparativna, i pri tome pridati jednaku pažnju i onim dobrim i lošim”, rekao je gradonačelnik Vučević. On je naglasio da Banja Luka uživa apsolutnu podršku Novog Sada kada je reč o njenoj kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture.

Prema rečima Igora Radojičića, nakon dve godine aktuelne administracije, realizovano je preko 20 velikih projekata, a na ovom događaju, uz pravilnu analizu, postavljaju ciljeve daljeg progresa, što podrazumeva izgradnju novih mostova ali i razvoj poslovnih zona. On je istakao da je prisustvo novosadskog gradonačelnika od esencijalnog značaja, jer se od Novog Sada mnogo može naučiti.

Autror: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments