Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor o izgradnji policijske stanice u Radničkoj ulici.

Vučević je rekao da mu je zadovoljstvo što se ide u realizaciju ovog projekta i dodao da je Vlada obezbedila 140.000.000 dinara za ovaj projekat, a da je Grad Novi Sad izdvojio oko 30.000.000 dinara za parterno uređenje placa.

Vulin se zahvalio Vučeviću na saradnji u realizaciji svih projekata i rekao da je izgradnja ove stanice veliki događaj.

– Mera svih stvari je sigurnost običnog čoveka- rekao je ministar Vulin.

Policijska stanica sa područja Starog grada, koja se nalazila u barakama na adresi Radnička 32, privremeno je preseljena u objekat Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu u ulici Pavla Papa 46, gde će ostati do useljenja u novi objekat.

Novim planom, na prostoru od bezmalo dva hektara između Radničke ulice, Keja žrtava racije i parka prema Univerzitetskom kampusu, predviđena je gradnja novih zgrada umesto odavno devastiranih objekata nekadašnjeg kompleksa fabrika Danubius, Albus i Idol. Takođe, planirano je i izmeštanje glavne crpne stanice gradskog kanalizacionog sistema.

– Za Policijsku upravu Novi Sad ta lokacija je izuzetno važna, u prvom redu zbog kontrole obližnjih Limana, kao i zbog blizine stadiona Karađorđe. I zbog toga stanica mora da ostane na toj lokaciji- rekao je Dušan Miladinović, direktor JP Urbanizam prilikom predstavljanja plana u martu prošle godine.

Inače, prostor u Radničkoj 34 kupila je novosadska IT kompanija “3lateral”  koja će tu graditi svoju zgradu.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nema deda mraza
01/09/2021 12:52

pa tu je vec bila stanica