Претрага
Претрага
Close this search box.

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ NA OBELEŽAVANJU MALE GOSPOJINE U SREMSKOJ KAMENICI: Čast mi je biti sa narodom, sveštenstvom i monaštvom na ovoj divnoj liturgiji (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Povodom obeležavanja slave Mala Gospojina u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, održana je Sveta liturgija uz sasluženje igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija. Tom činu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kojem je uručena gramata kao ktitoru pomenutog hrama.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Čast je biti sa narodom, sveštenstvom i monaštvom na ovoj divnoj liturgiji. Kada ste na svetom mestu, vidite da postoje neprolazne vrednosti i nešto iznad svih nas. Počastvovan sam što sam u društvu igumana manastira Hilandar i što u hramu u Sremskoj Kamenici proslavljamo Malu Gospojinu, nek je na zdravlje i spasenje svima- naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Priznanje koje sam dobio, doživljavam kao priznanje za Grad Novi Sad koji kontinuirano sarađuje sa crkvom, a crkva traje duže od svih državnih uređenja. Grad Novi Sad i AP Vojvodina dali su sredstva da se ovaj hram obnovi i da ostane u amanet budućim generacijama – istakao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon liturgije, održana je svečana litija, a danas u 18.30 časova, u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodice, biće upriličen kulturno-umetnički program u kojem će učestvovati umetnik Slobodan Trkulja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
mrki
22.09.2022 08:34

Komedija…..

Povezane vesti

Претрага