Foto: Screenshot Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, trenutno se nalazi u Sremskim Karlovcima na obležavanju stogodišnjice ujedinjenja srpske Patrijaršije.

– Okružen masom vernog naroda, posle večernje, prisustvovao sam i jutarnjoj svetoj arhijereskoj liturgiji u našim prelepim Sremskim Karlovcima. Ozarena lica vernog naroda i dupke pun hram govore koliko su Sremci srećni i ponosni što su ugostili svog patrijarha i arhijereje SPC na proslavi izuzetnog jubileja, 100 godina ujedinjenja srpske Patrijaršije – istakao je gradonačelnik i dodao da uskoro sledi i otvaranje Svetog arhijereskog sabora i svečana akademija na Trgu. Zaista sam blagosloven što sam deo ovakvog izuzetnog jubileja, ove dani zajedništva i sabornosti naše svete Pravoslavne crkve i naroda će zauvek ostati u mom sećanju.

Gradonačelink je na svom Instagram profilu naglasio da će se ovaj dan pamtiti, kada su blage reči naših duhovnika obeležile 100 godina od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve i uspostavljanja Patrijaršije. Na mnogaja ljeta!

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments