Претрага
Претрага
Close this search box.

GRADSKE SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI ZBOG NAJAVLJENOG TOPLOTNOG TALASA: Gradonačelnik u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije

Leto/Vrućina
Foto: nsuzivo.rs

S obzirom na to da je najavljen toplotni talas koji će zahvatiti i Novi Sad, gradonačelnik Milan Đurić naložio je relevantnim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti, te da u slučaju potrebe brzo reaguju. Gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

Naime, Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas na području Srbije. Kako je saopšteno iz te ustanove, jak i dugotrajan toplotni talas usloviće maksimalne temperature, posebno od 10. do 14. jula kada će temperatura biti od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

S obzirom na najavljeni toplotni talas, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.

U organizaciji JKP „Vodovod i kanalizacija”, cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand. Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti