Nedopustivo je da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći, i ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u 12 časova da rade privatno i ne možete da ih kaznite, ocenjuje za list “Danas” ministarka zdravlja Danica Grujičić.
-Dopunski rad će zavisiti isključivo od ispunjenosti obaveza u državnim ustanovama. Među nekim kolegama ima onih koji rade skraćeno vreme i po zakonu ne bi smeli da rade dopunski. Ili da ne ispune normative u državnoj ustanovi, a rade privatno – istakla je Grujičić za “Danas”.
Kako je najavila, oni koji nisu ispunili svoje normative, neće moći da dobiju saglasnost za dopunski rad, bilo u državnoj ili privatnoj ustanovi.
-Takođe smo primetili jednu apsurdnu situaciju, jer zaposleni donose uverenja da imaju pravo na skraćeno radno vreme, vrlo uredno rade u popodnevnim satima u privatnim ustanovama. Tako da će i ovakve pojave biti kontrolisane i sankcionisane – rekla je Grujičić.
Ona je dodala da treba isključiti politiku iz takvih pitanja i to da li je nekom neko simpatičan ili ne, “ovde se radi o pacijentima”.
Danas, FoNet
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments