Foto: Beta/Nenad Petrović

Doktor koji je pokušao da spase život Đinđiću gostujući u “Novom vikend jutru” kod Jovane Jeremić otkrio je do sada nepoznate detalje o slučaju koji je obeležio srpsku istoriju.

Miljković je govoreći o povredama koje je Đinđić imao rekao da je ulazna rana bila sa desne strane grudnog koša, a izlazna rana na levoj strani grudnog koša nešto niže

– Dakle, metak je upućen sa visine jer nije imao horizontalni put. Za mene predstavlja dilemu da li je premijer ulazio glavom prema vratima zgrade vlade ili leđima. Nije logično. Ako je ulazio glavom prema vratima, pod tim okolnostima, nemoguće da je pucano iz ulice za koju se sumnja već je metak došao iz totalno suprotnog pravca – rekao je Miljko Ristić.

Kako je dodao, Đinđić je imao veliku ranu na srcu.

Foto: TV Pink/Printscreen

– To se moglo hirurški rešiti međutim, primetili smo da nešto nije u redu. Odlučili smo da otvorimo stomak i odatle je izašla ogromna količina krvi. Jetra je bila razneta na hiljadu komadića – rekao je.

Miljković je dodao da je metak koji je pogodio Đinđića imao je razornu bočnu silu, takozvani dum-dum metak.

Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je u atentatu na stepeništu zgrade sedišta Vlade Srbije oko 12.30 sati na današnji dan pre 20 godina. Metak mu je prošao kroz srce, hitno je odveden u bolnicu.

Oba metka je iz snajpera sa 130 metara udaljenosti iz zgrade u Admirala Geprata ispalio pripadnik crvenih beretki Zvezdan Jovanović koji je kasnije pravnosnažno osuđen na 40 godina zatvora. Od drugog ispaljenog metka teško je ranjen šef obezbeđenja Milan Veruović.

pink.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
12/03/2023 10:12

Jel mora da se gostuje na prostackom Pinku, kod ove kamenjareke? 🙂

Last edited 11 dana ranije by SNS Uzivo