Hokej klub “Vojvodina” osnovan je 1957. godine u Novom Sadu. Hokejaši Vojvodine šest puta su bili prvaci SR Jugoslavije i jednom Srbije i Crne Gore, a tri puta osvojili su pehar pobednika Kupa SR Jugoslavije.

Svoj najveći uspeh HK “Vojvodina“ napravila je osvajanjem regionalne Panonske lige 2009. godine.

“Vojvodina” je uvek važila za jedno veliko hokejaško ime u Srbiji. Međutim, veliki krah klub je doživeo sticajem nesrećnih okolnosti koje su ga zadesile. U martu 2009. godine su u velikom požaru u Ledenoj dvorani SPENS-a izgorele prostorije kluba i svlačionica sa kompletnom opremom seniorskog tima koji je u to vreme igrao finalnu seriju plej-ofa protiv HK “Partizan“.

Zbog nemogućnosti da završi borbu za titulu, klub je bio prinuđen da preda seriju u kojoj je gubio rezultatom 2-1.

Klub je zbog nemilog događaja, bio neaktivan i ugašen sve do 2015. godine. Te godine su članovi HK “GentlemeNS”, izvorno veteranska selekcija “Vojvodine“, omogućili da klub ponovo počne da funkcioniše. Voša je u novembru 2015. godine ponovo zaigrala u seniorskom šampionatu Srbije.

Pre dve godine formiran je dobar tim i tada je “Vojvodina“ ponovo krenula uzlaznom putanjom. Obnova kluba i ponovni uspeh iziskuje veliki trud, ulaganje, a pre svega i vreme.

Danas hokejaši “Vojvodine” igraju Internacionalnu ligu (IHL) sa ekipama iz Slovenije i Hrvatske.

Ovaj tim, koji zajedno čine veterani, seniori i podmladak hokej kluba “Vojvodina“, ozbiljno radi i ima velike ambicije. Iz sezone u sezonu očekuju se sve veći uspesi i još bolji rezultati.

Nove generacije i mnoštvo zainteresovane dece za ovaj sport, daju klubu podstrek i energiju za dalji napredak i razvoj kluba. Ledena dvorana SPENS-a je mesto gde se svakodnevno radi i snovi se pretvaraju u stvarnost.

HK “Vojvodina“ ide ka tome da povrati svoj stari sjaj i postigne što veći uspeh u daljem radu.

Autor: Nikoleta Leovac

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments