Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas hotel “Fruške terme” na Fruškoj gori, jedan od najvećih u Srbiji, i najavio da će biti urađen put od 9,5 kilometara do Iriškog venca, kako bi bio “bliži” turistima.

Vučić je, sa vlasnikom i direktorom hotela Milinkom Cicmilom i zaposlenima, obišao kompleks koji je otvoren u septembru, a prostire se na 29.000 kvadratnih metara.

Hotel raspolaže sa 205 soba i apartmana, od kojih su četiri sobe prilagođene osobama sa invaliditetom.

Termalni spa centar se prostire na 7.500 kvadratnih metara sa 12 sauna i parnih kupatila i osam bazena sa termo-mineralnom vodom ukupne vodene površine oko 1.500 kvadratnih metara.

Hotelski kompleks “Fruške terme” deo je Promont Group DOO koji u okviru svog poslovanja poseduju i Hotel “Premier Aqua” i etno kompleks “Vrdnička kula”.

U sam hotel uloženo je 28 miliona evra, a deo ovog iznosa dala je država.

“To je zaslužilo podršku države i dobilo je podršku države”, naglasio je Vučić.
Kaže da je za njega važno da naši građani više neće morati da idu u mađarske i slovenačke banje i dodao da je uveren da će više ljudi dolaziti ovde.

Predsednik je rekao da će ovaj hotel doneti dosta Srbiji, kako u razvoju turizma, tako i u razvoju celog ovog dela Srbije.

Hotel su sa predsednikom obišli i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor “Srbija gasa” Dušan Bajatović.

Izvor: Tanjug/Dnevnik/Alo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zainteresovan građanin
26/12/2019 02:23

Dali su tolike pare za hotel, ali su zaboravili da plate malo više za internet hosting. Error 509: Bandwidth Limit Exceeded. A koliko je trebalo da plate. Pa verovatno ne više nego što bi dvoje platilo za vikend kod njih