Prošlogodišnja humanitarna akcija, foto: MZ Omladinski pokret

MZ ‘’Omladinski pokret’’ poziva sve sugrađane da im se pridruže u akciji prikupljanja humanitarne pomoći za Dnevno prihvatilište za odrasle u Novom Sadu, Dom za decu i omladinu ometenu u  razvoju u Veterniku, kao i za stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

Pomoć u vidu garderobe, obuće, posteljine, sredstava za higijenu i konzervirane hrane, građani mogu doneti u prostorije MZ ‘’Omladinski pokret’’ (Omladinskog pokreta 7) radnim danima od 12. do 26.marta. Ponedeljkom i sredom pomoć se prikuplja od 7.30 do 12, i od 17 do 20 časova. Utorkom, četvrtkom i petkom građani mogu doneti pomoć od 7.30 do 15.30 časova.

’’Ovo je akcija koju već tradicionalno sprovodimo dva puta godišnje, i veoma smo zadovoljni odzivom. Tokom prethodne akcije koja je trajala dve nedelje sakupili smo oko 200 džakova pomoći koju smo odneli na adrese nekoliko organizacija, među kojima je bila i Sigurna ženska kuća.  Trudimo se da donacija uvek bude namenjena onima kojima je to najpotrebnije, a ovo je prva akcija u kojoj prikupljamo pomoć za stanovništvo Kosova i Metohije u saradnji sa humanitarnom organizacijom Svi za Kosmet’’, rekao je predsednik MZ ‘’Omladinski pokret’’ Dane Basta.

Garderoba, obuća i posteljina ne moraju biti novi, ali je poželjno da budu u što boljem stanju. Organizatori napominju da se akciji mogu priključiti svi građani, ne samo stanovnici MZ Omladinski pokret, a pozivaju i organizacije i kompanije da daju svoj doprinos.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments