Humanitarna akcija za malog Dimitrija Matića

       

Dimitrije Matić, učenik trećeg razreda osnovne škole “Milan Petrović” u Novom Sadu, boluje od cerebralne paralize kvadripereza i potrebna mu je vaša pomoć za lečenje u inostranstvu. 

Dimitrije se od trećeg meseca života bori sa fizikalnim terapijama koje se sastoje od vežbi, masaža, hipoterapija i plivanja, kao i u logopodske tretmana i operacije u inostranstvu, od kojih je tri imao u Rusiji.

Mali Dimitrije je stalno vezan za kolica, jer ne može samostalno da hoda, sedi, stoji, jede, govori. Mentalno je očuvan tako da sve razume i sa svojim roditeljima i bratom komunicira pogledom i gestikulacijama.

Dimitriju je potrebna novčana pomoć kako bi mogao da ode u inostranstvo na četvrtu operaciju u Rusiji, koje će se obavljati na tetivama. Takođe mu je potreban novac i za kupovinu ortopedske šetalice pomoću koje bi mogao da napravi svoje samostalne korake kao i nabavku specijalnog računara “tobii” koji bi pokretao očima.

Za Dimitrija je pokrenuta humanitarna akcija preko fondacije “Budi Human”, a vi možete pomoći slanjem poruke 440 na broj 3030 (cena poruke za sve mreze 200din, PDV se ne naplacuje) ili uplatom na žiro račun 160-492885-89.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments