Humanitarna fondacija “Prvi Korak” i marketinška agencija Authentic zajedno sa Gerila Barom u četvrtak 21. februara u 21 čas u Novom Sadu organizuje humanitarni koncert, sa ciljem da se skupi deo sredstava potrebnih za kupovinu robotizovanog sistema LokomatPro za rehabilitaciju dece sa poteškoćama u kretanju i razvoju.

Želja fondacije je da taj sistem pokloni gradu Novom Sadu, kako bi on bio dostupan besplatno što većem broju dece kojoj je potreban.

Želja osnivača fondacije, Bojana i Anite Kačavende, proistekla je iz lične potrebe da svom sinu Mihajlu obezbede najbolju moguću rehabilitaciju. Naime, Mihajlo je dete koje je prevremeno rođeno, a posledica toga je desnostrana hemipareza zbog koje je Mihajlo od rođenja izložen raznim vidovima terapije i rehabilitacije. Suočeni sa problemom koji se ne može izbeći sve dok dete ne prestane da se razvija i raste, porodica Kačavenda je odlučila da učini nešto više za celokupnu zajednicu Novog Sada, i da pokuša da obezbedi LokomatPro sistem gradu kako bi svako dete moglo da ga koristi.

Kako bi podigli svest o radu i ciljevima fondacije, kao i da bi sakupili deo sredstava potrebnih za LokomatPro sistem, fondacija je uz pomoć nesebičnog tima iz Gerila Bara i njihove organizacije Humanitarna Gerila organizovala humanitarni koncert. Na koncertu će svirati tri novosadska benda Fyn, UV, i Sleepless, koji će svoje honorare od te večeri donirati fondaciji. Uz honorare muzičara, fondaciji će biti donirana sredstva prikupljena od prodaje ulaznica za koncert, kao i deo prometa samog bara.

Humanitarna Gerila od oktobra 2017. godine jednom mesečno organizuje humanitarne koncerte, a svake godine pred novogodišnje i božićne praznike organizuju prikupljanje paketića za decu iz Udruženja paraplegičara južnobačkog okruga, za dečiju bolnicu, centar za brigu o mentalno nedovoljno razvijenim osobama, mesnu zajednicu Adice, i za decu iz osnovne škole Nikola Tesla. Ovaj neverovatni tim Gerila Bara je našao idealan način da omogući ljudima da učine dobro delo dok u isto vreme uživaju uz odličnu muziku i druženje.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments