Претрага
Претрага
Close this search box.

Humanitarni rukometni turnir “Gol za osmeh” održaće se u nedelju u OŠ “Prva vojvođanska brigada”

Foto: RK Adut

U režiji Rukometnog kluba Adut iz Novog Sada biće organizovan humanitarni turnir u mini-rukometu „Gol za osmeh 2022″. Osmi turnir održaće se u nedelju u fiskulturnoj sali OŠ “Prva vojvođanska brigada” s početkom u 9.00 časova, dok je završnica planirana za 16.00 časova.

Ove godine biće oboren dosadašnji rekord broja učesnika, pošto će se na terenu naći više od 300 dečaka i devojčica, uzrasta od sedam do 11 godina, iz 36 ekipa iz Siriga, Bačke Palanke, Šida, Gajdobre, Šapca, Debeljače, Rume, Hrtkovaca, Beške, Elemira, Futoga, Novog Sada.

Kao i prethodnih godina, učesnici turnira, kao i Novosađani prikupljaće paketiće za decu iz Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice. Pokrovitelj humanitarnog turnira je Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu i uvršten je među manifestacije od velikog značaja za grad Novi Sad.

– Želja nam je da kod dece razvijemo empatiju, pogotovo prema vršnjacima bez roditeljskog staranja. I ovoga puta deca će umesto kotizacije da donesu novogodišnje paketiće, koji će sami da kreiraju od igračaka, garderobe, školskog pribora, slatkiša i slaniša. Naravno, i naši sugrađani mogu da dođu u vreme turnira i da donesu paketiće, koje ćemo darivati štićenicima Dečjeg sela – rekao je osnivač kluba RK “Adut” Branislav Radišić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti