I PČELAMA SAOPŠTENO DA JE ELIZABETA UMRLA: Kraljevski pčelar obavio neverovatno važnu tradiciju i ŠOKIRAO SVET objašnjenjem!

Foto: Profimedia

Kraljevska porodica se po mnogo čemu izdvaja od ostalih, ali nije reč samo o statusu, već i po brojnim (bizarnim) ritualima koji taj status prate. Jedan od njih podrazumeva da se kraljevskim pčelama „objavljuje“ da je njihov dosadašnji monarh preminuo, a da na njegovo mesto dolazi novi.

Po bizarnoj drevnoj tradiciji, kraljevski pčelar Džon Čepl je bio dužan da pčelama u palati saopšti tužnu vest, da je umrla kraljica, i da sada imaju novog vladara, kralja Čarlsa III. Pre obraćanja pčelama kraljevski pčelar je vezao mašne od crnih traka za košnice, u kojima živi na desetine hiljada pčela.

– Tradicija je da se nežno lupka po košnici i kaže im da je njihov vladar ili vladar mrtav, ali da će im novi vladar biti dobar i da će im oni uzvratiti naturom – objasnio je Džon.

Ovaj običaj odražava staro sujeverje da će pčele prestati da proizvode med, napustiće svoje košnice ili čak uginuti, ako im se ne javi da su promenile vlasnika, odnosno ako se ne obavi „razgovor“ sa njima.

Razgovor sa pčelama je običaj mnogih evropskih zemalja, a najpoznatiji je u Engleskoj, ali i Irskoj, Velsu, Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Češkoj, SAD-u. Sam Čepl, koji je već 15 godina kraljevski pčelar, u početku nije znao za ovaj ritual, ali, kako kaže, o svemu ga je obavestio glavni baštovan.

Kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti