Претрага
Претрага
Close this search box.

Ima samo 12 godina a svira s Milenkovićem: Novosadska violinistkinja na letnjem kampu za virtuoze

Foto: Privatna arhiva

Kamp se održava u Čačku u organizaciji Stefana Milenkovića, a Lana Zorjan je ušla u selekciju 10 violinista kao najmlađa, jer ostali imaju između 16 i 22 godine

Mlada violinistkinja Lana Zorjan iz Novog Sada trenutno se nalazi na dvonedeljnom programu usavršavanja i razvoja kod Stefana Milenkovića, kao najmlađa polaznica master klasa.

-Lana je trenutno na međunarodnom master klasu Stefana Milenkovića u organizaciji platforme “Srbija stvara” u Čačku, gde je ušla u selekciju 10 violinista kao najmlađa, jer ostali imaju između 16 i 22 godine. Stefan je neverovatno kreativan i pun ideja, a svako jutro od pola 8 prvo rade vežbe i sve se završava uveče kada imaju jogu i meditaciju- rekla je za naš portal Arabela Zorjan, mama 12- godišnje violinistkinje.

Nakon što završe seminar sve polaznike očekuje ih veliki koncert na kom će nastupiti i muzičari iz Japana, Češke, Hrvatske; foto: Privatna arhiva

KONCERTNA TURNEJA

Nakon što završe seminar, očekuje ih veliki koncert, na kojem će Lana svirati kompoziciju koju do sada nije imala priliku da odsvira. Sviraće u orkestru zajedno sa Andrijanom Durmišević iz Srbije, Misaki Tanakom iz Japana, Matejem Mihaljevićem iz Hrvatske, trenutno najboljim violinistom Češke Kristijanom Mračekom i mnogim drugim međunarodnim i našim talentima.

– Kada se vrati iz Čačka očekuje je i turneja po Vojvodini sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, gde će svirati na pet koncerata. Prvi koncert je 12. avgusta u Subotici, pa će dalje nizati koncerti u Zrenjaninu, Somboru, Vršcu- najavila je Arabela.

KONCERTNA DVORANA

Stefan Milenković se nakon 40 godina duge profesionalne karijere vratio u Srbiju i biće upravnik Koncertne dvorane u Novom Sadu, koja će funkcionisati u okviru nove Muzičko-baletsko škole. Milenković je angažovan kao selektor svih muzičkih programa Kulturnog centra grada, u okviru kog će funkcionisati koncertna dvorana.

I. Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti