Foto: Printscreen/blic.rs

Novi ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas za Blic televiziju da se zalaže za ponovno uvođenje vojnog roka i najavio je šta bi moglo da čeka starije od 30 godina koji nisu redovno služili vojsku.

– Intimno, kao otac dvojice sinova, apsolutno sam za, ali se vladam i objektivnom analizom i činjenicama. Moj sin se dobrovoljno javio u junu, a sada je septembarska klasa. Ponosni smo na njega, to je bila apsolutno njegova odluka – izjavio je ministar Vučević u emisiji “Jasno. Kao dan!” autorke Ivane Mastilović Jasnić na Blic televiziji.

Vučević je istakao da pozitivan stav prema uvođenju vojnog roka zasniva na objektivnoj analizi i činjenicama.

Foto: Grad Novi Sad

– I sam sam služio vojni rok. Naravno, ne pričamo više o vojnom roku od 12 meseci. Bio sam na Kosovu 10,5-11 meseci. Ali mislim da treba da vratimo vojni rok, da l je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, ali apsolutno da – rekao je Vučević.

Novi ministar odbrane je najavio da treba raditi i sa rezervnim sastavom, kao i da mora da se radi i sa ljudima koji imaju više od 30 godina i koji nisu služili redovan vojni rok.

– Za njih je onaj kraći period obuke od tri nedelje – rekao je Vučević.

Vučević je istakao da “kad su poplave, požari, zemljotresi, smetovi… svi gledamo u nebo ili u vojsku”.

– A mi sad pravimo 10-12 generacija koje ne znaju ništa. Ne znaju da obuku uniformu! I još se ponosimo time! Valjda treba da budemo beskičmenjaci i kilavi, i onda ćemo biti idealna nacija?! Ne mislim da je duh demokratije da imamo nesposobne generacije, nesposobne da odgovore na te izazove – rekao je ministar Vučević.

blic.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
01/11/2022 08:26

Kad vidim ko nam je na vlasti a ko ministar odbrane… i ponosni smo sto ne umemo da obucemo uniformu! 🙂

Last edited 28 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
01/11/2022 10:42
Reply to  SNS Uzivo

Da, blentavi i ponosni! Juhuuu

SNS Uzivo
01/11/2022 23:30
Reply to  Vidoje

O gos’n Vidoje, jesi mi dobar? Nema vas, malo sam se i zabrinuo za mog najboljeg bota na ovom portalu… 🙂

Last edited 27 dana ranije by SNS Uzivo
Srbenda
01/11/2022 09:47

Kad izginete vi partijski udomljenici i ovih vecitih 300.000 izbeglica onda cu ponosno i ja za svima Vama da izginem, a pre toga, napasite se mojih velikih Pravoslavnih muda! Zasto pitate? Zato sto je moj otac isao da ratuje iz Novog sada u pizdince za Bosnjookce koji su dosli i idalje tvrde da su “Bosanci” i “pravi Srbi su sa one strane drine” i nista od toga nije dobio i mi prezivljavamo i treba da trazim uhlebljenje Van Srbije dok su se svi koji su dosli obogatili se i sve dobili na tacni! ETO ZASTO!!! Suck my Ortodox balls! .I.… Učitaj još »

SNS Uzivo
01/11/2022 23:29
Reply to  Srbenda

Potpisujem svaku rec, samo kad bi obican svet to shvatio…

Suzana
02/11/2022 09:54

Mrs od NAŠE DECE više
M R Š!!!
Sta tu nije jasno????