Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Festivalska euforija odjekuje ulicama Novog Sada. Tačno u 12.00 časova startovala je zamena ulaznica za narukvice koje posetiocima omogućavaju ulaz na EXIT, najbolji evropski festival.

Na Trgu slobode postavljeni su punktovi za preuzimanje narukvica, a prvi i najbrži “egzitaši” presrećni su što ih do najbolje žurke u Evropi deli manje od 48 sati.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naš reporter bio je na licu mesta i zabeležio prve impresije posetilaca nakon preuzimanja festivalskih narukvica. Među prvima su bili i stranci iz Holandije, ali i komšije iz Makedonije.

-Impresioniran sam Novim Sadom, ovo je moj prvi put da dolazim na Egzit i jedva čekam da čujem sve izvođače, ali se posebno radujem makedonskim reperima i atmosferi koja će biti sjajna na tvrđavi – rekao je za naš portal Makedonac.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Milica Dragomirović, portparolka EXIT festivala, istakla je za NS Uživo da grad vrvi od stranaca koji dolaze, ali i od sugrađana koji jedva čekaju da preuzmu svoje narukvice.

-Festival uskoro počinje i sve je spremno. Najbrojni posetioci stižu nam iz Turske, Francuske, Engleske, Nemačke, ali i imamo i jak region. Najviše ljudi dolazi iz Hrvatske i Bugarske. Ono što se posebno izdvaja jesu posetioci iz Holandije koji pristižu u velikom broju – istakla je Dragomirović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dragomirović je istakla da se ove godine očekuje rekordna posećenost festivala i da će Petrovaradinsku tvrđavu tokom četiri dana posetiti preko 200.000 ljudi.

-Rekordna godina za nas je bila 2019. kada smo imali najveći broj posetilaca, ali ove godine taj broj će daleko biti nadmašen. Ova brojka je zaista nešto što izdvaja ovogodišnji Exit od svih ostalih, jer to predstavlja sjajnu motivaciju da sve prođe kako treba – rekla je Milica.

Narukvice se mogu preuzeti i centru, kampu na Štrandu, kao i na samoj tvrđavi kod Lovotursa od danas pa sve do četvrtka u ponoć, a nakon toga narukvice će moći da se preuzmu samo kod Lovotursa.

Ukoliko želite da izbegnete gužvu na festivalskim kapijama svoju narukvicu možete preuzeti na sledećim lokacijama:

U centru

Utorak 12-22h
Sreda 12-22h
Četvrtak 12-00h

U kampu na Štrandu

Utorak 12-22h
Sreda 12-22h
Četvrtak 12-00h

Na Tvrđavi kod Lovotursa

Utorak 10-20h
Sreda 10-20h
Četvrtak 10-03h
Petak 10-03h
Subota 10-03h
Nedelja 10-03h

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Exit kamp ove godine nalazi se na najlepšoj novosadskoj plaži Štrand, kapije za prve posetioce biće uskoro otovrene, a organizaotri su prethodno istakli da je kapacitet ove godine nešto oko 7000 mesta.

Na ovogodišnjem EXIT Festivalu nastupiće jedni od najzvučnijih imena svetske muzičke scene poput Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta i mnogi drugi.

Tokom dve godine korona virusa, Grad Novi Sad pomagao je Exit Festivalu kako bi bez problema nastavio sa daljim fukcionisanjem kao jedan od simbola Srpske Atine. Grad Novi Sad kao partner Exit Festivala, ove godine izdvojio je 40 miliona dinara.

Festival EXIT biće održan od 7. do 10 jula na Petrovaradinskoj tvđavi u Novom Sadu. Sve informacije u vezi sa festivalom, kao i informacije o samom kampu možete pogledati na zvaničnom sajtu exitfest.org ili na instagram profilu Exit Festivala.

Ognjen Medić

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bik koji sedi
06/07/2022 20:40

Dosta nam je i NS drogoša.Ovi belosvetski su nepotrebni.