Grad obezbedio subvecnije za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara

Od jutros rade svi šalteri pisarnice JKP “Informatika“ u Gradskoj kući. Sistem i podaci Predškolske uprave su osposobljeni i počela je da radi u punom kapacitetu.

Puštena je u funkciju kompletna gradska mreža, upaljeni su svi računari da bi se uradio monitoring kako bi se utvrdilo oštećenje mreže i eventualno prisustvo štetnih virusa kao i njihovo uklanjanje. Stubići u centru koji sprečavaju ulazak vozila u pešačku zonu od jutros ponovo rade. Trenutno se radi na pokretanju sistema za gradski budžet i gradska plaćanja.

Iz ovog preduzeća napominju da nisu ugroženi lični podaci građana, da su sačuvani svi podaci o uplatama i da njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada te stoga nema razloga za brigu. Kao što su i ranije naveli sve račune moguće je plaćati na naplatnim mestima JKP “Informatika“ Novi Sad, završavaju su računi za februar mesec, radi Gradska uprava za uranizam kao i Gradska poreska uprava, ponovo je u funkciji video nadzor grada u koji uvid ima Policijska uprava.

Mole se građani i zaposleni u gradskim upravama da budu strpljivi, ulaže se veliki napor da se sistem što pre oporavi i vrati u stanje pre teškog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta.

“Ovom prilikom želimo da se zahvalimo zaposlenima JKP ‘Informatika’, radnicima gradskih uprava, svim privatnim IT kompanijama, a posebno ljudima iz Bezbednosno informativne agencije na danonoćnom radu i pružanju logističke podrškeda Grad Novi Sad što pre profunkcioniše i sve službe prorade u punom kapacitetu”, navodi se u saopštenju JKP “Informatika” Novi Sad.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments