Foto: ustupljenefotografije/kombo/nsuzivo.rs

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvodi radove na infrastrukturnom opremanju bloka za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica u Ulici Milana Tepića u Veterniku. Ovim poduhvatom Grad Novi Sad će omogućiti nesmetane uslove za život i svakodnevno funkcionisanje za stanovnike 94 stambene jedinice, koji su svoj novi dom pronašli u novoizgrađenim objektima.

Sredstva potrebna za opremanje bloka u iznosu od 36 miliona dinara opredeljena su Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu. Uređenje bloka podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina, spoljnih instalacija vodovoda i kanalizacije i javnog osvetljenja, a prema ugovorenom roku, radovi će trajati do kraja novembra.

Foto: ustupljenefotografije

Planirane saobraćajne površine obuhvataju kolski prilaz stambenom objektu, kao i pripadajući parking i pešačke staze, te povezivanje predmetnog prostora na postojeću saobraćajnu mrežu.

Foto: ustupljenefotografije

Saobraćajne površine gradiće se u četiri kraka, a kolski i pešački pristup će biti omogućen preko postojeće Ulice Milana Tepića. Nova saobraćajnica imaće 66 parking mesta, sa upravnom šemom parkiranja. Sa severne strane objekta, uz Ulicu Milana Tepića, predviđeno je 24 parking mesta, od kojih će 4 biti rezervisana za osobe sa invaliditetom.

Foto: ustupljenefotografije

Sa južne strane strane, uz novoplaniranu saobraćajnicu, nalaziće se preostala 42 parking mesta, od kojih će 4 biti smeštena ispod nadstrešnice objekta. Oko samog objekta predviđen je trotoar promenljive širine, kao i ulazni trotoar, a pristup objektu za osobe sa invaliditetom biće obezbeđen preko pešačke rampe adekvatnog nagiba. Odvođenje atmosferskih voda regulisano je nivelacijom saobraćajnih površina i slivničkim rešetkama.

Foto: ustupljenefotografije

Osim saobraćajnih površina, ova investicija podrazumeva i priključenje vodovodne i kanalizacione mreža u samom bloku na postojeću uličnu mrežu, kao i postavljanje 22 stuba javnog osvetljenja. U narednom periodu pristupiće se i pejzažnom uređenju ovog prostora, koje podrazumeva humuziranje, sadnju trave i drveća, kao i postavljanje urbanog mobilijara.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Katasrofa
08/09/2022 14:27

Znaci na 96 stanova bice 66 parking mesta ??? Sto znaci 30 stanova nemaju parking ??? Vrtic je izgradjen pored ni on nema parking!!! Nije napravljen ! Kanalizacija i vodovod nije menjano minimum 30 godina ,to je ulica gde je bio samo jedan redan kuca a u medjuvremenu napravljene zgrade sa druge strane ulice i nista nije prosireno !!! I ovako nema pritiska vode u kucama tek sad nece biti ! Znaci samo se dodaje na postojece mreze pa kako bude a ko ce gde i da li ce uspeti da parkira auto pitanje je !

SNS Uzivo
08/09/2022 15:19
Reply to  Katasrofa

Neka, mozda ce ljudi shvatiti ko nam vodi komunalne sluzbe…

Novosadjanin
08/09/2022 21:53

Kada ce projekat za Lica koja su rodjena ovde,nemaju nista i od svoje drzave nikad nista nisu dobili,a privredjuju ovoj državi. Fuj.,svi su preci od nas koji smo rodjeni ovde, vreme je odavno za kofer i kartu bez povratka.

Filadendron
09/09/2022 22:32
Reply to  Novosadjanin

Koferi i put K und K Monarhije…