Претрага
Претрага
Close this search box.

INVESTICIJA OD 140,4 MILIONA DINARA Uskoro obnova bazena na Sajmištu

Foto: nsuzivo.rs

Imajući u vidu da je kupališna sezona završena, kao i da je ugovor s odabranim izvođačima zaključen prethodnog meseca, obnova bazena na Sajmištu uskoro bi trebalo da počne, piše Dnevnik.

Reč je o gotovo 140,4 miliona dinara (140.365.882 s PDV-om) vrednoj investiciji, a rok za završetak radova je osam meseci. Sanaciju i rekonstrukciju tri bazena rukovodstvo JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina” poverilo je jedinim učesnicima u postupku javne nabavke – beogradskim firmama „Alex E&C”, „Teamenergo” i „Univerzal kop”.

Kako se iz tehničkog opisa radova može primetiti, predviđeno je uklanjanje svih završnih slojeva do školjke bazena, uključujući podne i zidne obloge, kao i plaže od keramičkih pločica, cementne košuljice dna i malter zidova bazena. To sve uključuje sređivanje ukupno više od 2.300 kvadratnih metara površina.

„Nakon demontaže svih starih slojeva, potrebno je očistiti i pregledati konstrukcije i potom izvesti novoprojektovane slojeve u vidu dvofrakcijske cementne košuljice dna bazena sa brzosušećim hidrauličkim vezivom. Zidovi bazenske školjke se grubo izravnavaju sa brzovezujućim cementnim malterom. Sve prelivne kanale je potrebno reprofilisati izravnavanjem kompletnog prelivnog kanala koji uključuje prilagođavanje nagiba između bazena i prelivnog kanala, reprofilaciju samog kanala i spoja sa plažom. Nakon što grubi građevinski radovi budu završeni, kao i čišćenje i ravnanje novodobijenih površina zida i poda, pristupa se izradi unutrašnje hidroizolacije poda, zidova i prelivnog kanala bazena preko pripremljene podloge i adekvatno izvedenog dilatiranog sloja za pad. Pre postavljanja izolacije, podlogu je potrebno premazati prajmerom. Sve prodore cevi, mlaznica, ankera, svetiljki i podvodnih prozora potrebno je obraditi”, navedeno je u dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki.

Sanacija sportskih terena

Osim bazena, planirano je i sređivanje sportskih terena na Sajmištu, što podrazumeva sanaciju i rekonstrukciju ograde, kao i postavljanje nove rasvete i video-nadzora. Te poslove je rukovodstvo JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina” poverilo novosadskim firmama „Intec” i „Protech integra”, te beogradskim „Mides sistemima”, a ugovor je zaključen u septembru. Vrednost investicije je oko 109 miliona dinara s PDV-om (109.066.711), dok je rok za ugradnju opreme i za završetak svih radova šest meseci.

Po završenim hidroizolaterskim radovima sledi postavljanje podnih keramičkih pločica, obrada stepeništa za silazak u bazen i slično. Kad keramičari odrade svoj deo posla, počeće opremanje sva tri bazena ugradnjom odgovarajuće opreme, što, između ostalog, podrazumeva montažu mlaznica, startnog bloka, merdevina, čaura za konopce i trake, ankera za loptu i konopac, te cevovoda od prelivnih kanala velikog i malog bazena i brčkavca do, kako je navedeno, kompenzacija.

Imajući u vidu rokove, obnova bazena na Sajmištu biće završena do početka nove kupališne sezone.

dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti