Novosadski advokat Dragan Miljenović (57) rekao je za “Dnevnik” da je šokiran i preneražen fizičkim napadom na njega i njegovu porodicu preksinoć u 18 i 15 časova u Novom Sadu, gde su ga, kako je naglasio, bez razloga i povoda napali član mlade reprezentacije Srbije D. M. (19) i njegov poznanik G. N. (21), u prisustvu majke jednog od njih.

Napad se desio na novosadskom Bulevaru oslobođenja ispred zgrade “Daltonka” u smeru ka Železničkoj stanici. O događaju za koji još nije stiglo saopštenje policije, Miljenović je naveo da se te večeri vraćao s porodicom iz Adaševaca, kod Šida, gde je bio na mesnom groblju da bi obišao grob svog oca.

“Uvratku s po groblja, na putu Venac – Novi Sad, vozač crvenog golfa  sa sremsko­mitro­vačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao D. M., kretao se iza mojih kola, u levoj kolovoznoj traci, u koloni, i hteo pošto-poto da mu se svi sklone s puta te je ablendovao i koristio sirenu”, naveo je za “Dnevnik” Miljenović.

“Pošto mu se nisam sklonio, već kretao u koloni levom kolovoznom trakom, on me je obišao s desne strane, uz obilato korišćenje sirene, ali i pretnje prstima i psovanjem, te namerom da me udari automobilom”.

Miljenović objašnjava da tu nije bio kraj problema za njega.

“Napokon, taj golf me je obišao i otišao ka Novom Sadu, da bi se ponovo pojavio na početku tunela na Mišeluku, s istim ponašanjem. Iskrsao je na semaforu kod Daltonke, gde sam zaustavio svoj automobil i čekao da se upali zeleno svetlo. Tada se ponovo pojavljuje fantomski crveni golf na srednjoj kolovoznoj traci. Zaustavio se pored mojih kola, u kojima su, osim mene, bili supruga i maloletna kćerka od sedam godina, koja je bila na zadnjem sedištu. Delimično su zaprečili kretanje mog vozila, dok je iz golfa istračao D. M. i nasrnuo na vrata suvozača, gde je sedela moja žena”,  naveo je advokat.

Miljenović je tada, kako nam je kazao, izašao iz svojih kola i pitao mladića šta nije u redu i šta hoće, na šta je, navodno, dobio psovke i pretnje, pri čemu je istrčao i suvozač, uz reči “Ubij ga, ubij ga!”.

Po njegovim rečima, obojica mladića su se obrušila na njega, iako ima teškoće u hodu zbog teške povrede noge, oborili ga na beton i tukli nogama i rukama. Po sopstvenoj proceni, dobio je petnaestak udaraca po glavi i telu.

Kada se, uz batine, advokat Dragan Miljenović podigao s betona i odgurnuo G. N, vozač drugog automobila je krenuo da udari Miljenovićevu suprugu, koja je krenula da pozove policiju. Iz kola je istrčala maloletna kćerka, uz glasno vrištanje, prestravljena ponašanjem nasilnika, a Miljenović se stavio u zaštitu svoje supruge, ali ga je nasilnik D. M, kako tvrdi, ponovo udario više puta u glavu. Pri tome ga je, navodno, pitao da li zna ko je on i rekao da njemu niko ne može ništa jer je blizak s visokorangiranim policajcem u Vrbasu (kog je imenovao).

Zbog napada na novosadskog branioca privedeni golman mlade reprezentacije Srbije Danijel Mićanović i njegov prijatelj.

Tada je, po rečima Dragan Miljenovića, iz “golfa” izašla ženska osoba i rekla “Tu je dete, bežimo”. Pritrčali su i neki građani koji su bili u okolini, a kada je pozvana policija, nasilnici su pobegli. Na lice mesta došlo je više patrola i uputilo Miljenovića da prijavi događaj u policijskoj ispostavi Stari grad, gde su, kada je on s porodicom došao, već bili lišeni slobode osumnjičeni i ženska osoba.

Advokat Miljenović i njegova supruga su u PU Stari grad čekali oko dva sata da bi se pojavio oficir kome je trebalo da daju izjavu, što je završeno oko 22 časa, kada su Miljenovići svojim automobilom otišli u Klinički centar Vojvodine, radi lekarskog pregleda i utvrđivanja povreda.

Oko 23 časa i akteri događaja s druge strane su dovezeni policijskim automobilom u KCV.

Miljenović je završio lekarske preglede, uključujući i CT snimanje, oko sat posle ponoći i odmah potom odneo u PU Stari grad medicinsku dokumentaciju, u kojoj je konstatovana fraktura lobanje i teška telesna povreda.

Međutim, po dolasku u PU Stari grad radi predaje medicinske dokumentacije, advokat Miljenović se našao u čudu da su nasilnici pušteni na slobodu i tada je lično posumnjao da su teško dodirljivi.

Mediji su, inače, preneli da su advokata Miljenovića i njegovu suprugu napali golman mlade fudbalske reprezen­tacije Srbije Danijel Mićanović i njegov prijatelj G. N.

Izvor: Dnevnik

11 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Glas naroda
13/11/2018 12:43

Sa frakturom je otisao u policisku upravu “Stari Grad” da posto poto zaradi nesto para. Inace divan i posten covek koji nije bahat a kamoli halav na pare.

Zzz
13/11/2018 12:57

E moji vi, ako se on kretao velikom brzinom i obilazio sve, zaista mislite da bi se oni sreli auto pored auta kod Dalton zgrade a da je advokat pritom vozio normalno kako on kaze? Svi su nesto nevini danas kad dobiju po… Ali, lepo sklopljena prica advokata, svaka cast!

Sandra
13/11/2018 13:17
Reply to  Zzz

Svaka priča ima dve strane i mislim da je otežavajuća okolnost što je naleteo na advokata, pa još povredjene noge. Svakako, bez obzira da li je u pitanju advokat ili običan smrtnik kao Vi ili ja, takvo ponašanje mora biti sankcionisano i najstrože kažnjeno. Krajnje je vreme da evoluiramo od primata do čoveka.

Ana
13/11/2018 13:40
Reply to  Zzz

U celoj prici je bitno sto su njih dvojica tukli starijeg coveka, a nisu se branili. Samo tezak fizicki rad uz redukciju hleba i vode na minimum. To je za takve fudbalske skotove! Da isprazne tu energiju kad vec ne znaju igrati fudbal.

zile
13/11/2018 15:20
Reply to  Ana

to nije covek,to je jedan veliki gmaz i budaletina,tako da sigurno nije nezasluzeno i ova prica je za naivce

Ana
13/11/2018 13:39

Pod mac bato! Smrdljive male gnjide!

nisuimtrazilidiplomu
13/11/2018 14:07

advokati jos gore pa trpe sve sto trpi i ostala raja.Nisu ni ministri da budu izvan svega. Oni odgore ne vide kako je dole a ovi predati odole ne napadju te gore.

Stas
13/11/2018 14:39

Zastitnika iz Vrbasa smeniti i kazniti.
Ove gnjide na prinudni rad i kazneno popravno vaspitanje uz oduzimanje vozačke. Tako treba.

Stefan
13/11/2018 16:31

Ja mislim da ništa tu nije sličajno baš da ga je pratio od venca preko mišeluka do bulevara očigledno je da mu se advokat zamerio. Koliko god da su ta dvojica kreteni što su to uradili neverujem da bi baš tako tukli bilo koga nego je bio tu neki dublji motiv.

Geza
13/11/2018 22:11

Advokat je los covek koji je gomilu ljudi oterao u propast.To je zaista zasluzio i prica iz teksta je za lakoverne.Isplivace vremenom sta je pravi razlog napada na njega ali ubedjen sam da se dobro zamerio momcima koji su ga nakantali.

Saka
14/11/2018 12:13
Reply to  Geza

A znas coveka jel da?! Posto licno sve najbolje mogu da kazem za advokata i njegovu porodicu a kada i to stavimo po strani niko nije zasluzio da ga napadnu dok mu na zadnjem sedistu sedi malo dete… Mozda se svakom od nas sutra desi ova situacija jer je neki vozac umislio da ima vise prava jer vozi bolja kola, njegovo vreme je vrednije od naseg i ostalo…