Foto: NSBUILD.RS

Lokalni voz sa linije Novi Sad-Sombor „skoknuo“ je na jedan sat iz stanice Novi Sad na most. Rekao je na forumu NSBUILD.RS, Aleksandra Bojović projektant mosta

Putnici u vozu su bili desetak inženjera Železnica Srbije. Oni su specijalisti za razne tehničke discipline železnice, i biće deo komisije koja će pregledati i primiti železničku opremu pre pre puštanja mosta u saobraćaj.

“Divno je zaista videti ovaj crveni voz na belom mostu! Sam boravak ovog voza od dvoja kola, ukupne mase od 90 tona (prazan), zabeležili su i mnogobrojni uređaji na mostu, spremni za probno opterećenje. Senzori kablova su registrovali jedva primetan skok sile. Ovih 90 tona je komarac prema hiljadama tona koje će se naći na testu probnog opterećenja”. – Napisao je Bojović.

On je dodao da je ostalo još oko 15 cm debljine tucaničkog zastora. Taj posao bi trebao da se završi u petak. Reper za procenu debljine tucanika je nivo gornje ivice šine koji bi morao da bude približno jednak gornjoj ivici zatege.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Miroslav
21/03/2018 10:52

Gde je zastitna ograda ili mreza koja ce spreciti prelazenje pesaka preko pruge kao i suicidne osobe da legnu na prugu?

Coa
21/03/2018 13:42

Miroslave ne pravi se pametan, ko hoce da se ubije skocice sa mosta i nikakva ograda ga ne moze spreciti!

Bane
21/03/2018 23:49

Takve stvari kao zastitna ograda i slicno se stavljaju na kraju, vidi se da jos traju radovi, nije ni asfalt stavljen jos,polako napreduje i ne treba da bude negativnosti …

Filip
22/03/2018 16:25

Super je što je most gotov. Naravno da postoji “ali” doduše. Taj most je trebao biti gotov 2013. godine.. Prošlo je 5 godina. 5. godina. Je prekoračeno. To je duže nego što je trebala da traje izgradnja od početka do kraja. I sada ovaj konačno završen projekat pokazuju kao nešto divno i super! Radi se!
Ispadam jako klasično negativan ovim, ali izgradnja mosta bi trebalo da bude nešto regularno, kada je isti potreban. Neko se DEBELO DEBELO opario od ovog projekta.