Претрага
Претрага
Close this search box.

ISTRAŽUJEMO Šta se krije iza aktivnosti ekoloških aktivista. Pod velom navodnih zaštitnika životne sredine mesecima unazad terorišu Novi Sad i Novosađane! Briga o ekologiji samo paravan, cilj rušenje vlasti i sveopšta destabilizacija

Poslednje “aktivnosti” navodnih ekologa u Novom Sadu nedvosmisleno pokazuju da se iza praznih priča o zaštiti životne sredine, krije klasičan anarhizam i pokušaj obračunavanja sa političkim protivnicima, ocenjuju sagovornici našeg portala.

Klasičan anarhistički pristup, na udaru Gradska kuća i gradonačelnik Miloš Vučević

Ovi samozvani eko-aktivisti, a u stvari i te kako dobro organizovana politička manjina, već mesecima unazad haraju gradom, krijući se iza lažnih izgovora, od kojih je priča o ekologiji običan paravan. Poslednjih dana na udaru su bili Gradska kuća, ali i prvi čovok Srpske Atine Miloš Vučević.

Foto: Screenshot Instagram

Tako je najpre stranka Zajedno objavila privatni broj telefona gradonačelnika Vučevića na svojoj Fejsbuk stranici i poručila građanima da ga pozovu, navodno zbog Šodroša?! Na taj način ta politička organizacija grubo je povredila pravo na privatnost gradonačelnika Novog Sada.

Nakon toga, nekolicina izgrednika oskrnavila je Gradsku kuću u Novom Sadu staru 125 godina. Predvođena nasilnicima poznatim po svojim ekstremnim stavovima i akcijama i oni su pre nekolio večeri oskrnavili centar gradske administracije – Gradsku kući u koja ujedno predstavlja imovina svih Novosađana i vredan spomenik kulture. Nadzorne kamere uspele su tada da uhvate nasilnike koji su lepili nalepnice i ispisivali grafite oštetivši ulaz u Gradsku kuću, čime su pokazali pravo lice nasilnika koje nema nikakve veze za zaštitom i očuvanjem životne sredine, već isključivo mržnjom prema neistomišljenicima.

Foto: Ustupljene fotografije

Krše zakone, a konstantno glume žrtve u medijima koji im drže stranu

”Najoštrije osuđujemo uništavanje simbola grada i pozivamo nadležne organe da hitno reaguju zaštite gradsku imovinu i privedu počinitelje pred lice pravde”, navodi se u saopštenju Gradske kuće.

Stoga se opravdano postavlja pitanje čije interese oni zastupaju, čime su suštinski motivisani i da li se ovde, zapravo, uporno pokušava da se nasilje zamaskira navodnim ekološkim aktivizmom? U tome imaju svesrdnu podršku medija koji su im naklonjeni koje koriste kako bi se žalili na maltertiranje, iako konstantno svojim anarhističkim istupima krše zakone ove zemlje.

Dr Ilija Životić; foto: fim.edu.rs

Životić: Mesecima manjina teroriše građane

Dr Ilija Životić sa Fakulteta FIM uveren je da je “ovoga puta meta direktno gradonačelnik Vučević”.

– Ta grupa koja više meseci teroriše grad različitim oblicima ponašanja koja su sve samo nemaju veze sa ekologijom. Poslednjim aktivnostima pokazuju iskompleksiranost najavom Vučevićevog napredovanja u hijerarhiji Srbije. To je kao kompleks koji imaju oni koji ključem grebu tuđi automobile, jer nije njihov auto, umesto da zapnu i potrude se da ga jednog dana imaju – uveren je dr Životić.

 

 

Rajić njima smeta gradonačelnik koji želi četvrti most u Srpskoj Atini

Kako su lažni zaštitnici prirode otišli korak dalje u ugrožavanju bezbednosti prvog čoveka Novog Sada time što su na mrežama Zajedno za Novi Sad objavili njgov privatni telefon, oglasio se i Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost.

Predrag Rajić, Centra za društvenu stabilnost; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– U Srbiji se javila posebna sorta politikanata. Reč je o samozvanim Jekolozima koji su po sistemu žabe koja je videla potkivanje konja, poželeli da steknu slavu i moć koju njihovi imenjaci u Nemačkoj već imaju. Da nije reč samo o željenoj slavi, već i o još nekim željenim asistencijama, govori učešće Viole fon Kramon u njihovim kampanjama. Da, istog onog lobiste, da ne kažem lobistkinje, koji insistira na promociji samozvane “Republike Kosovo”, ubeđuje nas Srbe da moramo proć kroz proces sličan denacifikaciji u Nemačkoj, zbog serije “genocida” koje smo “počinili”, ali i da naša sveta Srpska pravoslavna crkva zapravo ne postoji! I neka ih, svako se sa sebi sličnim u kolo hvata. Ali ono što ekolozi – lubeničari rade Milošu Vučeviću, prelazi sve granice. Objavljivanje njegovog privatnog broja telefona i poziv raznim internet ratnicima da ga uznemiravaju i vređaju nije samo sa one strane morala i zakona, već i razuma. I zašto? Zbog čega im je Miloš meta? Samo zato što gradonačelnik Novog Sada želi četvrti most u Srpskoj Atini? Što insistira na spuštanju grada na Dunav? Što sve radi planski i transparentno? – upitao je Rajić.

Ovo, inače, nije prvi put da grupa ekstremista koja se krije, i sebe predstavljajući kao zaštitnike životne sredine skrnavi Gradsku kuću. Tokom protesta 2021. godine protiv uvođenja mera zbog virusa korona na Gradsku kuću bio je bačen molotovljev koktel, a bili su i polupani prozori takođe pod izgovorom navodnih demokratskih prava.

J.Jovanović

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
21.09.2022 14:55

Koju tacno vecinu, one ucenjene ili ove kupljene? Sto ono kaze u Skadar na Bojani, jali otmi, jal za zlato kupi…

Povezane vesti