Претрага
Претрага
Close this search box.

Iz Mančestera se vratila sa bronzom, a za NS Uživo paratekvandoistkinja Jelena Rašić ističe da joj je cilj odlazak na Olimpijske igre

Foto: Privatna arhiva

Novosađanka Jelena Rašić, još uvek pod utiskom, javila se na poziv naše redakcije. Paratekvandoistkinja u svoj grad je donela bronzanu medalju sa završenog Evropskog prvenstva u tekvandou u Mančesteru, a prvi put u istoriji prvenstvo je održano i za tekvandoiste i za paratekvandoiste.

-Paratekvando je bio na centralnom borilištu od pet borilišta. Apsolutno nikakvu razliku nisu pravili između jednih i drugih, isti tretman smo imali svi. Ovde sam toliko lepo dočekana, mnogo lepih komentara i podrške sam dobila, čovek ne zna kako nekada da reaguje- rekla je za NS Uživo Jelena.

Ističe da je ovakav tretman izuzetno važan za sve osobe za invaliditetom, za bilo koju vrstu sporta kao podstrek da se svi uključe u bilo kojin sport, a daje i osećaj pripadnosti.

-Relativno kratko se bavim ovim sportom. Meni je samo uključivanje u sport promenilo život iz korena, a ljudima nije jasno jer sam ja sve podredila treninzima i takmičenjima- ispričala nam je kroz smeh sagovornica i dodala je da po prvi put u životu zaista uživa u nečemu.

Foto: Privatna arhiva

Jelena je pozvala sve ljude da se uključe u bilo koju vrstu sporta, u zavisnosti od njihovih afiniteta i mogućnosti.

Na održanom prvenstvu osvojila je treće mesto, izgubivši borbu od predstavnice reprezentacije Turske i olimpijke.

-Ja sam bila zadovoljna, a nadam se da će sledeći put biti bolje, da ćemo i nju pobediti. Nama nije cilj ovo što sam sad osvojila, već da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Trenutno sam osma na listi, a direktna kvalifikacija ide za prvih pet. Cilj je da budem prva. Možda je neskromno, ali to mi je cilj-

Sledeće takmičenje koje je očekuje i prvi Gran pri u parasportu, 6. juna, a pauze za Jelenu nema.

-Od medalje više vredi ono što sam doživela od svoje porodice, prijatelja, kolega ne može da nadomesti ni zlato. Ali biće i njega- naglasila je Rašić.

Takođe, sa ovog prvenstva su se sa medaljama vratili Stefan Takov, koji je osvojio zlato, i Aleksandra Perišić koja je oko vrata nosila bronzu.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага