Foto: nsuzivo.rs / Pavle Pejić

Izdavačka kuća Klet uputila je demanti preko mejla na redakciju NS Uživo da su informacije koje je naš portal preneo sa Večernjih novosti, a u kojem stoji da je sadržaj udžbenika iz biologije za 8. razred promenjen, nije njihovo izdavaštvo.

U spornom tekstu za Klet, pod nazivom “To što si rođen kao dečak, ne mora da bude tako”: Promenjen udžbenik iz biologije, nastavnici i roditelji nezadovoljni zbog novih lekcija”, ističu da su naslovu i delu teksta, prenetog sa portala Novosti, objavljene neistine u vezi sa ovom kućom.

-Netačne su informacije iz citiranog novinskog članka imajući u vidu da je novinski članak zasnovan na delu udžbenika Biologije za 8. razred izdavačke kuće Vulkan znanje, a ne Izdavačke kuće Klet. Navedeni članak ne samo da predstavlja netačan izvor, već i zloupotrebu koja implicira da Klet izdavačka kuća raspolaže vlašću da ne postupa u skladu sa Ustavom Republike Srbije i svim relevantnim zakonskim odredbama. Takođe, Klet izdavačka kuća se poslom izdavaštva bavi jako dugo i na profesionalan način. Posebno je teško pogodio ovakav tekst našu izdavačku kuću, s obzirom da je plasiran na početku školske godine što može izazvati zabludu kako kod Vaših čitalaca tako i u celokupnoj javnosti- ističu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments