Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad, potpisan je juče, 22. januara sa Džang Đenčaom, direktorom kineske kompanije Čajna Šandong Internešnal.

Potpisivanju memoranduma prisustvovala je i ambasadorka NR Кine u Srbiji Čen Bo.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je ovo prvi i važan korak u realizaciji projekta čija je vrednost blizu 600 miliona evra, te dodala da su odnosi Srbije i NR Кine odlični.

“O ovom auto-putu se mnogo govorilo prethodnih godina, mi ćemo najpre urediti plansku i tehničku dokumentaciju za deonicu dugu blizu 110 kilometara, a uporedo ćemo sa Ministarstvom finansija raditi na obezbeđivanju finansijskih resursa i potom potpisati i komercijalni ugovor. Naše dve zemlje imaju posebnu i više nego dobru saradnju, koja se pre svega ogleda u odnosima dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. Nekoliko kineskih kompanija radi u Srbiji i svoje poslove završavaju na vreme, u skladu sa ugovorenom dinamikom“, rekla je ona.

Direktor kompanije “Šandong“ Džang Đenčao zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsednici Vlade na poverenju i podršci, rekavši da je ovo četvrti projekat koji ova kineska kompanija realizuje u Srbiji i da će svojim radom doprineti prijateljstvu dve zemlje, ali i ekonomskom razvoju Srbije.

“Zahvaljujući zajedničkim naporima, predali smo narodu Srbije visokokvalitetan auto-put ‘Miloš Veliki’ na korišćenje. Počastvovani smo što opet imamo mogućnost da sarađujemo i ovom prilikom obećavam da nećemo izneveriti vaše poverenje ni kada je u pitanju projekat izgradnje auto-puta od Beograda do Zrenjanina i Zrenjanina do Novog Sada“, rekao je Đenčao.

Ambasadorka NR Кine u Srbiji Čen Bo istakla je da je infrastruktura jedna od najvažnijih oblasti saradnje dve zemlje, te podsetila da su u 2019. godini postignuti veliki rezultati.

“Кineske kompanije izgradile su nekoliko deonica auto-puta ‘Miloš Veliki’, a današnje potpisivanje ovog memoranduma znak je novog početka i novih projekata koje ćemo zajedno realizovati. Verujem da ćemo u ovoj godini imati još kvalitetniju saradnju, hvala potpredsednici Mihajlović na podršci i pomoći“, rekla je ona.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Makarenko
23/01/2020 15:24

Kakvo nepotrebno trošenje novaca tj. zaduživanje! Bolje napraviti 2+2 trake, to jest još dve, i da se ne naplaćuje. Autoput je bacanje para i jos posle dereš vozače.

Ja komentarisem
23/01/2020 17:06

Cekaj … sada ce napraviti auto-put pa ce svi iz okoline Novog Sada sto rade u Novom Sadu morati da placaju putarinu svaki dan ?
Gde je tu pamet ?