Prof. dr Zorana Gojkovića, pokrajinski sekretar za zdravstvo i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetiće u subotu, 06. juna objekat Doma zdravlja “Novi Sad“ koji se gradi na Adicama.

Objekat se nalazi u ulici Smederevska br. 1, Adice.

Pre tri godine Dom zdravlja “Novi Sad“ sproveo je detaljnu i sveobuhvatnu analizu postojećih objekata, njihovog stanja, iskoristljivosti prostora kao i potreba građana Novog Sada za pružanjem sveobuhvatne i kontinuirane primarne zdravstvene zaštite.

Broj stanovnika u Novom Sadu je u intenzivnom porastu tako da danas, u odnosu na popis iz 2002. godine, ovde živi gotovo 20% stanovnika više.

Zbog takve demografske progresije postoji potreba sa proširenjem postojećih objekata Doma zdravlja “Novi Sad“ kao i za izgradnju novih u nekim delovima grada, kao što je slučaj sa delom koji pripada Mesnoj zajednici Adice.

Prema pravilnicima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koji regulišu obezbeđivanje primarne zdravstvene zaštite, stanovnicima Adica treba obezbediti ambulantu u kojoj će se pružati usluge: opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, patronaže i laboratorijske dijagnostike.

Izgradnjom objekta na Adicama omogućiće se najbolja moguća i sveobuhvatna primarna zdravstvena zaštita za sve starosne kategorije građana.

Novi objekat će imati uticaj na bolju zdravstvenu zaštitu stanovnika Adica, kao i na njihov kvalitet života.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ljilja
05/06/2020 16:54

Bravo!!