Izgubili ste dokumenta u prevozu, ŠTA DALJE? Ovo je procedura JGSP “Novi Sad”, a pored dokumenata OVO još građani zaboravljaju

Foto: nsuzibo.rs/pavle Pejić/Ilustracija

Izgubljene stvari u prevozu su česta pojava- od mobilnih do džempera. Pitali smo nadležne iz JGSP “Novi Sad” kako i gde se preuzmu stvari i šta je to što Novosađani najčešće zaboravljaju u gradskom prevozu

Nadležni iz JGSP “Novi Sad” naglašavaju da putnici koji su na stanici ili u samom prevozu izgubili lični dokument, mogu lako da dođu do istog.

– Nađene stvari čuvaju se na Međumesnoj autobuskoj stanici na šalteru 12 (lična dokumenta), odnosno u garderobi (lične stvari). Na zvaničnoj internet stranici preduzeća u rubrici „Izgubljeno – nađeno“, putnici u slučaju gubitka dokumenta ukucavanjem svog JMBG-a mogu da vide da li je isti pronađen. Informacije o pronađenim stvarima korisnici mogu da dobiju na telefon 021/527-399 – za NS Uživo rekli su iz JGSP “Novi Sad”.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U slučaju da putnik ne preuzme predmet, nadležni nam govore šta se dalje radi i koji je rok čuvanja.

– Prema Uputstvu o postupanju sa nađenim stvarima rok čuvanja nađene stvari je 30 dana, odnosno ukoliko se po isteku ovog roka niko ne javi, blagajnik na izradi pokaznih karata dužan je da lična dokumenta kojima nije istekao rok na koji su izdata, dostavi nadležnim organima. Pokazne karte dostavljaju se Komisiji za rashod mesečnih markica, dok se PU Novi Sad predaju pronađene lične karte, pasoše i vozačke dozvole, a Fondu PIO zdravstvene knjižice – naglasili su.

Prema evidenciji JGSP-a, putnici u vozilima najčešće gube lična dokumenta, kreditne kartice, vozačke dozvole. Od stvari najčešće se gube novčanici, ranci i torbe.

U slučaju gubljenja predmeta važno je brzo reagovati i preduzeti korake ka pronalasku stvari u Novom Sadu, a tokom meseca pronađe se pet do deset ličnih dokumenata i predmeta.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti