IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA „BIO JEDNOM JEDAN SLIKAR. UROŠ PREDIĆ” U GALERIJI MATICE SRPSKE

Foto: Ustupljena fotografija

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju izložbe dečijih radova „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić”, u Galeriji Matice srpske, koju su podržali Gradska uprava za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Ovom izložbom je krunisano učešće dece iz novosadskih vrtića i osnovnih škola u edukativnom programu tokom protekle školske godine.

– Grad Novi Sad i Gradska uprava za kulturu podržavaju ovakve i slične projekte i to će nastaviti da rade i ubuduće, jer zahvaljujući njima, naši najmlađi sugrađani razvijaju svoje kreativne sposobnosti i talente i upoznaju se sa našim velikanima u oblasti slikarske umetnosti. Kroz ovaj program tokom školske godine, deca su imala priliku da, u prostoru Galerije, kroz interakciju sa originalnim delima upoznaju umetnički svet Uroša Predića i saznaju zanimljivosti o njegovom životu, a kao rezultat toga nastali su ovi prelepi i maštoviti dečiji radovi objedinjeni na ovoj izložbi- rekao je Dalibor Rožić.

Foto: Ustupljena fotografija

Program je upotpunio ansambl opere Srpskog narodnog pozorišta koji je u galerijskom prostoru izveo operu za decu „Čarobna frula”. Na izložbi su svoje radove predstavila deca iz vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” i to: „Sunce”, „Pčelica”, „Čarolija”, „Spomenak”, „Veseli vrtić”, „Novosađanče”, „Pužić”, „Kalimero”, „Čika Jova”, „Palčica” i „Mrvica”. Takođe su učestvovali i mališani iz privatnih vrtića „Maštolend”, „Dreamland” i Dečje kuće „Ljubav, vera, nada”, kao i učenici osnovnih škola „Miloš Crnjanski”, „Dositej Obradović” i privatne OŠ „Tvrđava”.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti