Izložba “Mediteran nekad i sad” realizovana je u saradnji Akademije umetnosti u Novom Sadu i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i biće otvorena u Spomen-zbirci 2. avgusta u 20 časova.

“Mediteran nekad i sad” zamišljen je kao istraživački proces, praćen kroz radne sastanke, analizu radova u okviru glavne postavke izložbe “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog” i realizaciju novonastalih radova studenata učesnika.

Autori su se oslanjali na asocijativne elemente slika iz postavke “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog”, klasičnog postupka u njihovom stvaranju i zabeleženog specifičnog trenutka vremena nekad, da bi svojim idejama i novim alatima i materijalima iskazali doživljaj Mediterana danas.

U pomenutoj izložbi izlagaće osmoro studenata Osnovnih akademskih studija, Studijskog programa likovnih umetnosti, modula slikanje, Akademije umetnosti u Novom Sadu: Aleksandra Novaković, Milena Herceg, Jelena Bursać, Natalija Ranković, Aleksandra Bulajić, Rastko Lečić, Adrien Ujhazi i Vukašin Raduški. Uz prof. Gorana Despotovskog, koordinator projekta je i Ana Vrtačnik, stručni saradnik Akademije.

Realizaciju postavke “Mediteran nekad i sad” omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Fondacija “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i biće otvorena do 19. avgusta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments