Izložba “Burada ve Başka Yerde: Ovde i drugde reasamblaž pejzaža velikih razmera”, savremene neposlušne umetničke prakse iz Turske održaće se 10. i 11. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Svečano otvaranje je zakazano za 10. oktobar u 19 časova.

Umetnici: Artıkişler Collective, Bilge Emiroğlu, Ege Berensel, Rojda Tuğrul, Sevgi Ortaç, Oktay İnce, Barış Seyitvan Kustoskinje: Özge Çelikaslan, Gordana Nikolić

Izložba predstavlja umetničke radove koji se bave stvaranjem kontra-narativa u odnosu na sliku političkog pejzaža u Turskoj. Uz iskustvo društveno-prostorne transformacije kroz opresivne državne politike, prinudne migracije, naopakih projekata urbane transformacije u Turskoj, ova izložba kao kolektivni proces alternativnih zamišljanja ukazuje da se želi govoriti u njihovo ime “ovde i drugde“. Biće predstavljena selekcija angažovanih videa i transmedijalnih radova umetnika iz turske dijaspore i onih koji žive u Turskoj, a čine je slike građanske neposlušnosti i društvenih pokreta, onlajn arhivske prakse, metodologije pronađenih video zapisa i umetnička istraživanja utemeljena na slikama i tekstovima.

Autor: nsuzivo.rs/MSUV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments