Претрага
Претрага
Close this search box.

Izvorište – regrutuju agente novinare na državnom fakultetu?

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kako NS Uživo saznaje, a praksa potvrđuje, odsek za medije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu ima prefiks državnog, ali je suštinski privatan i predstavlja sredstvo za regrutaciju novinara agenata.

Gotovo celokupnim smerom iz senke upravlja upravo Dinko Gruhonjić, prvi čovek NDNV i docent (iako neki spore način na koji je stekao to zvanje).

– Gruhonjić, kao neprikosnoveni vlasnik ovog smera, diriguje profesore, a sklanja nepodobne i one koji se ne uklapaju u ideološki kontekst. Rasporedio je bivše Otporaše poput Jelene Kleut i one kojima smetaju Srbija, pravoslavlje i država da predaju – kaže za naš portal jedan od profesora sa Filozofskog koji je želeo da ostane anoniman u strahu od odmazde ovog moćnog i kako kaže iz inostranstva zaštićenog lobija.

Foto: Cazin.NET

Već godinama, potvrđuje on i drugi sagovornici, traje četvorogodišnja ideološka indoktrinacija studenata uz naročito koketiranje sa idejama antife, organizacije koju je i Amerika označila kao terorističku.

Oni koje Gruhonjić i ekipa proberu kao uspešne projekte, ekspresno dobijaju posao u 021.rs, Voiceu, Autonomiji i sličnim portalima koji žive od stotina hiljada evra stranih donatora i deo su ove hobotnice.

Po pravilu, svi polaznici privatnog smera agenture, bave se istim temama i na isti način: neosnovani napadi na državu, konstrukcije lažnih afera, optuživanje za genocid, ataci na nacionalno bitne interese i promocija lažnog vojvođanerskog identiteta.

Interesantno je da se i drugi društveno odgovorni mediji nisu bavili ovim regrutnim centrom, iz straha od harange autora i arhitekti tog sistema, koji uživaju zaštitu stranaca, privilegije i gotovo medijski monopol.

Za Ns uživo strah ne može biti iznad istine.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti