Foto: nsuzivo.rs

Slavnu titulu najdužeg meseca u godini nosi januar. Početak meseca rezervisan je za ogromne i bogate trpeze. U tom periodu pijace rade “punom parom”, ali kako je na kraju? Obišli smo Limansku pijacu i doneli vam trenutne cene

Na ulasku u pijacu, primetili smo manji broj kupaca koji pazare proizvode. Osim što je veoma hladno, prodavci nam kažu da je proteklih dana prodaja znatno slabija. Praznici koji su prethodili ispraznili su novčanike svima.

VOĆE

Uzmimo u obzir da je na snazi sezonski grip, verujemo da vam limunada sa đumbirom može pomoći i osnažiti imunitet. Tako na ovoj pijaci limun možete pronaći po ceni od 220 dinara. Cena đumbira oscilira u zavisnosti od tezge do tezge, a košta od 300 dinara pa naviše. Benefite po zdravlje ima i ostalo voće. Pomorandže i mandarine možete pronaći po ceni od 220 dinara. Kruške koštaju 250 dinara. Nar košta od 300 dinara. Japanska jabuka, kaki, se takođe može pronaći na ovoj pijaci a košta 450 dinara. Domaće jabuke, različitih vrsta koštaju od 250 dinara. Izvor kalijuma, banane koštaju od 170-220 dinara, zavisi od klase. Kivi možete pronaći po ceni od 300 dinara. Kupine se prodaju uglavnom u pakovanju od 125 grama, a koštaju 300 dinara. Takođe neslavnu titulu najskupljeg voća na pijaci, ponele su jagode. Da bi ste priuštili sebi ovo zadovoljstvo, tokom zime neophodno je izdvojiti 1000 dinara za kilogram. Borovnica, u pakovanju od 125 grama, košta 400 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

POVRĆE

Osim što možete da napravite voćnu salatu, možete da napravite i pravu vitaminsku bombu sa povrćem. To vam je najlakši način da telo opskrbite sa svim mineralima i nutritijetima. Pa tako cene su sledeće. Veza rotkvice košta 150 dinara, ljute paprike 50 dinara. Kelj košta 250 dinara, zelena salata 50 dinara. Za kilogram šeri paradajza potrebno je izdvojiti od 600 dinara. Avokado se prodaje na kilogram, a njegova cena je 600 dinara. Roga paprika košta 400 dinara za kilogram. Kilogram brokolija košta 350 dinara. Šargarepa se prodaje u džakovima od pet kilograma ili proizvoljno. Kilogram šargarepe košta 50 dinara, a džak 250 dinara. Kilogram sveže cvekle košta 80 dinara. Celer košta 300 dinara za kilogram. Ljubičasti luk košta 120 dinara, beli luk od 30 dinara pa naviše. Bundeva košta od 100-120 dinara. Veza peršuna košta 50 dinara, začinsko bilje s kojim možete dekorisati ili začiniti salatu. Naime, na pijaci smo pronašli i tartuf. On se prodaje kao mali zasebni grumenčići, upakovani u pastičnu posudu.

Foto: nsuzivo.rs

Pasulj košta 250 dinara za kilogram.

Kako prodavci kažu, prodaja tokom praznika je bila odlična. Za sada prodaja ide solidno, ali veruju da će početkom narednog meseca potražnja potrošača za njihovom robom porasti.

Pitali smo i kupce šta misle o trenutnim aktuelnim cenama na pijacama

Odgovori su manje više slični, a navode da su cene paprene. Takođe ističu to da su prodavci veoma lepo snabdeveni i da je izbor bogat.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments