Jake veze Vojvodine i Republike Srpske

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović otvorio je danas u Zvorniku, u Republici Srpskoj, novi košarkaški teren u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, koji je izgrađen zahvaljujući donaciji Pokrajinske vlade. Potpredsednik Milićević i predsednica Cvijanović obišli su potom i pešački most kralja Aleksandra I Кarađorđevića između Zvornika i Malog Zvornika, čiju rekonstrukciju su zajednički finansirale Vlada Srbije i Opština Zvornik.

Pored terena u Zvorniku, AP Vojvodina je finansirala i izgradnju multifunkcionalne sportske obloge za košarkaški teren u Modriči i za rukomentni teren u Ribniku.

Potpredsednik Milićević je ovom prilikom istakao da Republika Srbija i AP Vojvodine pružaju snažnu podršku Republici Srpskoj da se razvija u punom kapacitetu u različitim oblastima, od privrede, saobraćaja, infrastrukture, zdravstva, nauke, obrazovanja.

Milićević je naglasio da su odnosi Srbije i Srpske danas na najvišem mogućem nivou, te da su posebno unapređeni u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući pre svega rukovodstvima Srbije i Srpske, predvođenim Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom.

„U svim ovim oblastima u prethodnih nekoliko godina saradanja je podignuta na najviši mogući nivo, i međusobni odnosi su upravo onakvi kakve smo želeli – bratski odnosi između Srbije i Srpske”, kazao je Milićević.

On je dodao da je AP Vojvodina u prethodnih nekoliko godina imala izuzetno dobru saradnju sa Vladom Srpske i svim drugim institucijama na realizaciji brojnih zajedničkih projekata.

Milićević podsetio da su između ostalog zajednički učestvovali u osnivanju udruženja “Privrednik” u Srpskoj, pomagali nadarene đake i studente, donirali sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Srebrenici. Dodao je i da je pre nekoliko dana u Pokrajinskoj vladi održan sastanak sa predstvanicima Razvojne agencije Republike Srpske sa kojima je dogovaran zajednički nastup na međunarodnim investicionim sajmovima kako bi se na najbolji način predstavili privredni potencijale Srbije i Srpske.

“Ove godine smo, 15. septembra, prvi put zajednički proslavili i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji na izvestan način simbolički govori o postignutom jedinstvu našeg naroda, a zajednički projekti u praksi govore o tom jedinstvu”, rekao je Milićević.

Predsednica Srpske Željka Cvijanović zahvalila je Vladi Srbije i AP Vojvodine na zajedničkom angažmanu u realizaciji kako krupnih projakata, tako i mnoštva manjih koji na lokalu doprinose unapređenju života građana.

“Teren koji smo danas otvorili u Zvorniku namenjen je našoj deci, pre svega đacima ove škole, ali namera je da bude na raspolaganju i drugoj deci, kao i svima koji žele da se bave sportom”, rekla je Željka Cvijanović.

On je dodala da je ponosna kako na zajedničke projekte Srbije i Srpske, tako i na zajednički praznik, razumevanje, bratsku ljubav i zajedništvo koje je vidljivo u praktičnom životu građana.

Otvaranju je prisustvovao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments