Претрага
Претрага
Close this search box.

JEDINSTVENA GIMNAZIJA U ZEMLJI OTVORENA U SREMSKOJ KAMENICI Francusko-srpska gimnazija nudi učenje zasnovano na principima NTC-a, škola obezbeđuje udžbenike i uniforme

Foto: Promo

Francusko-srpska gimnazija “Petar I od Srbije” zvanično je otvorena 15. maja ove godine, u Sremskoj Kamenici u okviru Univerziteta Edukons. Svečani događaj održan je uz prisustvo gradonačelnika Grada Novog Sada Milana Đurića i ambasadora Francuske njegove ekselencije Pierre Cochard-a koji su presekli crvenu traku i otvorili Gimnaziju. Svojim prisustvom događaj su uveličali Stanislas Pjere, savetnik za saradnju i kulturu i direktor Francuskog Instituta u Srbiji, kao i Simon Šonbrot, rukovodilac ogranka Francuskog Instituta u Novom Sadu.

Francusko-srpska gimnazija opšteg tipa, jedinstvena je u Srbiji zbog akcenta na izučavanju francuskog jezika i predmeta „Civilisation“. Takav koncept podrazumeva sticanje znanja koja otvaraju vrata francuske kulture, istorije i institucija. Program Gimnazije koncipiran je s obzirom na značaj i važnost asocijativnog učenja, sa mnoštvom primera u praksi, koje je opravdano i provereno tokom priznatih naučnih istraživanja. Za pohađanje gimnazije nije potrebno predznanje francuskog, časovi su isključivo na srpskom jeziku.

Stimulacijom regija pamćenja, učenjem zasnovanim na principima NTC-a profesora doktora Ranka Rajovića, Vaše đaci će naučiti da brže misle, povezuje i usvajaju nova znanja, što je velika razlika u odnosu na klasične pristupe koji podrazumevaju suvoparno učenje i pamćenje.

Gimnazija je smeštena u Sremskoj Kamenici, u kampusu EDUCONS univerziteta, što svakako znači sticanje iskustva koje učenicima omogućava prednost pri upisu na fakultet. Takođe, razlika u odnosu na ostale srednje škole, svakako je organizovanje studijskih poseta Francuskoj tokom školovanja i na najvišem nivou mogućnost usavršavanja znanja francuskog i engleskog jezika. Osim prijatnog ambijenta u novim, modernim učionicama, đaci Gimnazije imaće nastavu i van učionica: u prirodi, u muzejima, na kulturnim i sportskim događajima, laboratorijama itd.

Đaci Gimnazije „Petar I od Srbije“ biće odeveni u uniforme po uzoru na svetske koledže. Uniforme i udžbenike obezbeđuje škola, a svaki đak imaće mogućnost da odabere ishranu na mesečnom nivou.

Svi zainteresovani mogu da se jave na broj telefona 063625016 ili na mail info@francuskosrpskagimnazija.edu.rs kao i da posete sajt www.francuskosrpskagimnazija.edu.rs.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Promo

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti