Претрага
Претрага
Close this search box.

“JEŽEVA KUĆICA” PORASLA NA GRBAVICI Gradonačelnik Đurić u poseti OSMOM IZGRAĐENOM ZABAVIŠTU: Srećan Dan žena svim vaspitačicama (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je novoizgrađeni vrtić Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”, na Grbavici, koje je ponelo naziv „Ježeva kućica” i tom prilikom čestitao 8. mart – Dan žena, zaposlenim damama u vrtiću.

Vrtić u ulici Miše Dimitrijevića na Grbavici, počeo je sa radom 1. februara, a prvi čovek Grada je obišao objekat u kom je zaposleno 30 radnika.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Kao što i naš naziv grada Novi Sad, kaže nova budućnost ovde u vidu dece. U poslednjih 20 godina ovo je osmi novoizgrađeni vrtić u Novom Sadu. Rekonstruisali smo 17 vrtića, u smislu proširenja kapaciteta, ovde ide 223 mališana od prve do treće godine. Grad je izdvojio 335 miliona dinara za izgradnju, ali i opremanje objekta. Ovde je sve poprilično sređeno- igralište, klupe, kante korpe, zelenilo- istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da čestita Međunarodni dan žena, ali i vaspitačicama koje će raditi u ovom zabavištu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Đurić je naglasio da se ove godine očekuje završetak radova u koviljskom vrtić “Neven”, da se dodatno prošire kapaciteti za 60 dece. Takođe, i na Klisi je u toku rekonstrukcija objekta, u koji će 117 dece.

U 2024. godini budžet Uprave za obrazovanje iznosi 8,2 milijarde dinara. Gradsko zabavište je besplatno, a gradonačelnik je podsetio i da se subvencionišu privatni vrtići.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага