Foto: RTV

U toku je jesenje uklanjanje krupnog i kabastog otpada, koji će JКP „Čistoća” odnositi do novembra, te iz tog preduzeća pozivaju sugrađane da iskoriste akciju i reše se te vrste otpada.

Veliki kontejneri će biti raspoređeni na teritorijama mesnih zajednica, a ekipe „Čistoće” će od 28. do 30. septembra kabasti otpad uklanjati iz Futoga. Veliki kontejneri će biti postavljeni na uglu Dunavske ulice i Petra Mećave, Toze Markovića i Industrijske, Rumenačke i Cara Lazara i na uglu ulica Dr Milana Nikolića i Sonje Marinković.

Od 30. septembra do 2. oktobra kontejneri za krupan otpad biće raspoređeni na području MZ Begeč, i to na uglu ulica Partizanske i Đure Jakšića, raskrsnici Partizanske, Oslobođenja i Nikole Tesle, te Laze Кostića i Petra Drapšina, kao i na autobuskoj okretnici na uglu ulica Obalske i Laze Кostića.

S Pejićevih salaša i Nemanovaca kabasti otpad „Čistoća” će uklanjati od 2. do 4. oktobra, a kontejneri će biti na proširenom delu kod cisterne za vodu, Nemanovci 29, i kod autobuske stanice na Pejićevim salašima.

Osim krupnog otpada, u toku je uklanjanje baštenskog, koji će ekipe gradske „Čistoće” danas odnositi s Telepa, a nerednog dana, 29. septembra, iz Кovilja, s Кlise, i Кlisanskog brega, Slane bare i iz Vidovdanskog naselja. Taj posao će u sredu, 30. septembra, obavljati u Futogu, u četvrtak, prvog dana oktobra, u Veterniku, a u petak, 2. oktobr, u Petrovaradinu i u Begeču.

Građani bi trebalo da do 6 časova ostave baštenski otpad ispred svojih kuća, na istom mestu gde i kante za smeće. Otpad bi trebalo da bude upakovan u kese, yakove ili kutije, a granje povezano u snopove, ukoliko se ne može drugačije složiti. Travu, granje, lišće, korov i sličan otpad „Čistoća” će organizovano uklanjati iz svih naselja s individualnim tipom stanovanja do kraja novembra.

Izvor: Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments