Претрага
Претрага
Close this search box.

JKP Gradsko zelenilo Novi Sad tokom praznika radno, pojačano održavanje zelenih površina (FOTO)

Foto: JKP Gradsko zelenilo

Praznici su prilika kada koristimo lepo vreme da u društvu porodice i prijatelja boravimo u prirodi, uz Dunav ili u novosadskim parkovima. Gradsko zelenilo pripremilo je omiljena gradska izletišta, a narednih dana ekipe će pojačano raditi na odnošenju smeća i čišćenju zelenih površina, košenju i pripremi reznica, sadnica i cveća za letnju sezonu.

Od novembra meseca kada je krenula obnova zelenila, u akciji koju najvećim delom finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine posađeno je blizu 2700 stabala drveća, preko 13.000 stabljika šiblja, 2800 sadnica žive ograde, 850 ruža… vremenske prilike su bile takve da smo košenje počeli još 01. marta. Redovnim merama nege koje podrazumevaju i prihranu biljaka trudimo da posađeno odnegujemo kako bi naš grad bio lepši i zelenili.

Foto: JKP Gradsko zelenilo

Prema planiranom rasporedu u novom krugu košenja Futoški park će biti na rasporedu u četvrtak, 02. maja, dok će u subotu na redu biti Salajka i deo Limana, tačnije stambeni blokovi Balzakova – 1300 kaplara i Balzakova – Narodnog fronta.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti