Foto: JKP "Gradsko zelenilo"

JKP “Gradsko zelenilo” počelo je prolećnu pripremu zalivnih sistema koji su tokom zime bili konzervirani. Radovi podrazumevaju kontrolu automatike, prskalica i dizni, koje se otkopavaju i čiste od zemlje i prljavštine i po potrebi zamenjuju novima, saopštavaju iz tog preduzeća.

“Paralelno s prvim košenjem trave, Gradsko zelenilo počelo je sa pripremom zalivnih sistema. Krenuli smo od Futoškog parka, ostali zalivni sistemi su Limanski park, Dunavski park, Bulevar Evrope, Stanični trg, trg Republike, Kej žrtava racije. Sve to radimo kako bi zalivni sitem bio spreman da se stavi u funkciju odmah na početku sezone zalivanja” – kaže direktor Gradskog zelenila Miloš Egić.

On ističe da se tokom letnjih vrućina pored zalivnih sistema drveće i zelene površine u prvoj i trećoj smeni, pre izlaska i nakon zalaska sunca, zalivaju i iz cisterni.

Iz Zelenila takođe ističu, da će se i ovog proleća i leta nastaviti sa prihranjivanjem kako mladog, tako i odraslog drveća specijalnim mešavinama amino kiselina i azotnih đubriva, koja će drveću obezbediti nedostajuće minerale i materije za što bolju biološku kondiciju za rast u urbanim uslovima, navodi se u saopštenju.

rtv

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments